Versió per a imprimir

Oliva recupera el parc públic del Club Nàutic com a zona d’oci i paisatgística amb l’ajuda de la Diputació

  • Josep Bort: «Les intervencions realitzades contribueixen a la conservació de la biodiversitat i a la posada en valor del nostre entorn»
  • L’Àrea de Medi Ambient ha destinat més de 41.000 euros a habilitar una zona recreativa, una àrea d’aparcament, un punt d’informació ambiental i una zona dunar en una parcel·la en avançat estat de deteriorament
Imagen
24/11/2017

La Diputació de València ha realitzat tasques de condicionament i recuperació al parc públic de la platja, en la zona del Club Nàutic d’Oliva, en el marc de les actuacions circumscrites al programa de recuperació d’espais degradats de la institució provincial. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, acompanyant per l’alcalde del municipi, David González, i la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, ha visitat els treballs realitzats en aquesta demarcació, els quals han permès disposar d’una zona recreativa, una àrea destinada a l’aparcament, un punt d’informació ambiental i una zona dunar, de 151 metres quadrats, on es troba representada tota la vegetació autòctona del cordó dunar.

 

El responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha incidit en que aquestes intervencions «han facilitat la recuperació ambiental i la integració d’aquest paratge en el medi natural, amb la creació d’una zona verda i d’esbarjo, la integració de la trama urbana i la disposició d’una àrea d’estacionament compatible amb diferents usos», ha subratllat Josep Bort.

 

Així mateix, el diputat ha destacat que aquesta recuperació d’espais degradats «contribueix a la conservació de la biodiversitat i la connexió amb diferents rutes característiques d’aquest entorn», alhora que posa de manifest que «aquest tipus d’actuacions posen en valor l’entorn i ens arrelen al territori fent-nos partícips del mateix», ha conclòs Josep Bort.

 

En concret, el pressupost per a l’execució del projecte ha estat de 51.497euros, dels quals la Diputació de València ha efectuat una aportació de 41.197euros, mentre que els 10.300 euros restants han estat sufragats pel consistori d’Oliva.

 

Recreació d’un espai singular

 

El projecte executat és la prolongació paisatgística de la ruta de la Vall de les Fonts, en la confluència amb la Vall de Burguera i el Club Nàutic, en la mateixa platja d’Oliva. Es tracta d'una parcel·la que presentava greus problemes de degradació ambiental, com ara l’existència de residus inerts i enderrocs, canals i bassots d'aigua estancada, amb el consegüent problema de la presència de mosquits i males olors, que repercutien de forma directa sobre la població resident en aquesta zona, disminuint la seua qualitat de vida.

 

Les actuacions realitzades per a la recuperació i adequació ambiental d'aquest paratge han anat encaminades a dotar la població local d'una àrea amb equipament públic per a l'oci i el gaudi de la ciutadania. En aquest sentit, s’ha habilitat una zona humida just en la intersecció de dos canals de la xarxa hídrica, el que conforma un hàbitat d'alt valor ecològic i paisatgístic. Per això ha estat necessari procedir a la neteja i desbrossament, el moviment de terres i la plantació d'espècies botàniques autòctones. També s’ha habilitat un cordó dunar artificial, amb l’objectiu de recrear aquest ambient singular i característic del litoral valencià.  

 

El parc pretén, en definitiva, ser de manteniment sostenible, alhora que didàctic, amb una representació de la vegetació autòctona de ribera. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet