Versió per a imprimir

Ontinyent recuperarà el marge dret del riu Clariano amb l’ajuda de la Diputació

  • Amb un pressupost adjudicat de 82.846,22€, la Diputació subvenciona el 80% (66.276,98 €) i l’ajuntament el 20% restant (16.569,24 €)
  • Jose Bort, diputat de Medi Ambient: “Es tracta d’una intervenció exemplar, ja que es fa sobre un eix vertebrador com és el riu Clariano, que mostra com es pot integrar l’habitat urbà amb una infraestructura verda”
  • Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent: “parlem d’un espai degradat que amb la seua recuperació pot millorar molt la vida de la ciutadania”
Imagen
21/09/2018

El municipi d’Ontinyent, amb l’ajuda de la Diputació, posarà en marxa les obres per a la recuperació de l’espai degradat al marge dret del riu Clariano, des del Pont Vell al Trinquet de Gomis. El projecte compta amb un pressupost adjudicat de 82.846,22€, dels quals la Diputació subvenciona el 80% (66.276,98 €) i l’ajuntament el 20% restant (16.569,24 €).

 

Durant la seua visita al municipi, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha afirmat que “es tracta una intervenció exemplar, ja que es fa sobre un eix vertebrador com és el riu Clariano, que mostra com es pot integrar l’habitat urbà amb una infraestructura verda, per tal d’aconseguir una ciutat més amable i agradable”.

 

Bort ha estat acompanyat per l’alcalde, Jorge Rodríguez, qui ha agraït a la Diputació la sensibilitat amb aquest projecte, ja que “parlem d’un espai degradat que amb la seua recuperació pot millorar molt la vida de la ciutadania”, i per el regidor de Territori, Urbanisme i Patrimoni, Jaime Peris.

 

La zona que es preveu recuperar correspon a dues parcel·les urbanes de propietat municipal d’una superfície aproximada de 5.500 metres quadrats, ubicades en el casc urbà, en la marge dreta del riu Clariano, entre el Pont vell i el carrer Trinquet de Gomis.

 

Es tracta d’uns terrenys amb una forta pendent i travessats per una carretera asfaltada, que constitueixen un espai entre el casc urbà i el llit del riu que actualment està considerat com a espai residual del municipi, i encara que està ubicat al centre urbà, només era utilitzat per a l’estacionament de vehicles.

 

Els treballs replegats al projecte contemplen la neteja i la gestió dels residus il·legals, l’eliminació de la vegetació invasora i la recuperació de la flora autòctona. Per altra banda, es crearà i s’adequarà un itinerari de vianants que permetrà la connexió entre la Cantereria, la Plaça de Baix i els carrers Gomis i Mayans, a més d’un espai estacional per evitar l’estacionament incontrolat de vehicles a la vorera del riu i dignifique la zona.

 

La duració de les obres està estimada en 4 mesos, i d’aquestes s’encarregarà l’empresa adjudicatària Saforvall Obres i Infraestructures S.L.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet