Versió per a imprimir

Paco Roca obri demà la nova temporada del MuVIM

  • El dibuixant de còmics valencià exposa les seues obres en la Sala Parpalló
05/09/2012

 

El Muvim inaugura demà, dijous 6 de setembre, la primera exposició del prestigiós dibuixant de còmics Paco Roca amb obres de tot el seu curt però intens recorregut artístic, que estaran presents en este museu fins a mitjan del mes d'octubre.

 

La roda de premsa tindrà lloc a les 12 hores en la Sala Parpalló i comptarà amb la presència de la diputada de Cultura, Maria Jesús Puchalt, l'iŀlustrador valencià, el comissari de l'exposició, MacDiego, i el director del museu, Joan Gregori.

 

A la vesprada, a les 20 hores, el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, inaugurarà esta mostra, que pretén mostrar al públic els xicotets tresors del mètode de treball de l'artista i la visió general de què és un còmic. El grup musical The Walkers tancaran l'acte.

 

Per a Roca, el còmic social «és un dels camins amb més futur», ja que —segons el dibuixant— «és un mitjà perfecte per a tindre una llibertat total. Com és un dibuix, pots dir coses que en un text serien impensables» —explica.

 

Trajectòria

 

Paco Roca és un iŀlustrador valencià conegut internacionalment amb nombrosos premis que avalen el seu reconeixement en multitud de països, entre els que destaca el Goya obtingut recentment per la peŀlícula Arrugues, creada a partir dels seus dibuixos. Les seues obres es publiquen i es lligen en diferents idiomes i gaudixen del suport de milions de lectors.

 

En la mostra que s’exposa en la Sala Parpalló, el visitant podrà conéixer de primera mà quin és el procés de creació i iŀlustració del treball de l'artista; a més, podrà contemplar iŀlustracions de les històries següents: Memorias de un hombre en pijama, El invierno del dibujante, Emotional World Tour, Las calles de arena, Arrugas, El faro, Les voyages d’Alexandre Icare. Hijos de la Alhambra i El juego lúgubre.

 

Les obres estaran complementades amb treballs per a editorials, retalls de periòdics, cartells, curiositats publicitàries i quaderns de viatge.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet