Versió per a imprimir

Rosa Pérez Garijo inaugura l’exposició itinerant “No tindreu pau després de la guerra”

  • L’exposició es podrà visitar al Saló d’actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història de València fins al proper 14 de març
  • Després s’exhibirà a aquells municipis de la província que ho sol·liciten
Imagen
02/02/2018

La diputada de l’àrea d’inclusió social, teatres i memòria històrica, Rosa Pérez Garijo, va inaugurar el passat dijous, 1 de febrer, l’exposició “No tindreu pau després de la guerra”. Una exposició, finançada per la delegació de memòria històrica de la Diputació, que es podrà visitar al Saló d’actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història de València fins al proper 14 de març.

 

A l’acte d’inauguració acompanyaren a la diputada: Ester Alba Pagán (degana de la Facultat de Geografia i Història), Julián Sanz (comissari de l’exposició i membre de l’aula de història i memòria democràtica de la UV) i Melanie Ibáñez, comissària de l’exposició i membre de l’aula de història i memòria democràtica de la UV.

 

Aquesta exposició il·lustra, mitjançant fotografies i escrits, els efectes de la repressió i el control social exercits per la dictadura franquista sobre les víctimes més directes de la mateixa i sobre el conjunt de la societat valenciana, no sols durant la postguerra, sinó també, durant tota la dictadura franquista.

 

Segons paraules de la diputada, Rosa Pérez Garijo, aquesta exposició compleix amb un dels objectius del programa de memòria històrica de la Diputació que destaca per “fer arribar a la societat valenciana la importància de mantenir la memòria i de conèixer la magnitud de la repressió franquista i la seua incidència en les localitats i comarques de la província”

 

La inauguració de l’exposició coincideix amb el curs formatiu de historia i memòria històrica organitzat per la Universitat de València. Aquest curs, es realitzarà a la pròpia facultat de l’1 al 7 de febrer. En relació amb aquest fet, la diputada, ha mencionat que donat el “marcat caràcter didàctic amb què havia de comptar el projecte expositiu, li ho vam proposar a l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València”.

 

Una vegada finalitzada l’estància de l’exposició a aquest emplaçament, està previst que la delegació de memòria històrica de la Diputació oferisca als pobles i comarques de la província la possibilitat d’albergar aquesta mostra.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet