Versió per a imprimir

Rosa Pérez ofereix al Consell treballar junts per la memòria històrica

Rosa Pérez
28/08/2015

“La Diputació de València col·laborarà plenament amb el projecte de Memòria Històrica impulsat per la nova Generalitat”, ha manifestat la Diputada Provincial i Vicepresidenta quarta Rosa Pérez Garijo, que compta entre les seues delegacions amb la de Memòria Històrica.


“Realment el desenvolupament de la Llei i el reconeixement de la memòria i la dignitat de milers de valencians i valencianes, que van lluitar per defensar primer, i per recuperar després, la democràcia en el nostre País, mereixia una especial atenció per part de qualsevol Govern que de debò vulga canviar la dinàmica d'aquests últims anys i situar a les persones en l'eix central de la seua política”, ha destacat Rosa Pérez Garijo.


La Diputada provincial sol·licitarà a partir de la setmana que ve una reunió amb les conselleries implicades per a fer-los arribar la proposta de treball que des del seu equip s'estava elaborant en la nova Diputació.
“És important coordinar-nos en açò, veure com podem optimitzar el treball i compartir els recursos. Sincerament creiem que faria falta la creació d'una autèntica secretària de memòria històrica, però celebrem qualsevol mesura que ajude a acabar amb una situació que, no ho oblidem, avergonyeix a l'estat espanyol en tots els fòrums democràtics internacionals i que ja ha sigut diverses vegades reprovada per l'ONU i el Consell d'Europa”, ha asseverat“La Diputació de València i la Generalitat han d'anar de la mà en aquest assumpte. No es tracta només de recuperar la memòria, es tracta també de dignificar-la. D'impulsar els anomenats llocs de memòria, de reparar a les víctimes i als seus familiars. De recuperar per a les generacions posteriors la memòria i la història democràtica d'aquest país, protagonitzada per milers de veus anònimes que mai van cessar en la seua lluita per la democràcia, i que també van protagonitzar els principals esforços pel canvi polític en la transició. La memòria és part essencial de la cultura i de la identitat d'un poble” ha conclòs la diputada provincial.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet