Versió per a imprimir

Teatre Escalante acosta la ciència ficció als xiquets amb una versió musical de ‘L'home invisible’

  • L'obra està programada al Teatre Martin i Soler del Palau de les Arts de l'1 al 21 de desembre
  • Pugen a l'escenari Sherlock Holmes i Watson, el doctor Moreau, el professor Moriarty i Norman Bates
Imagen
22/11/2017

La ciència ficció no és una matèria primera habitual en els escenaris. Per a acostar la literatura d'aquest gènere als més xicotets, el Teatre Escalante va decidir fa tres anys produir una adaptació a càrrec de La Pavana Companyia Teatral del clàssic de H. G. Wells, L'home invisible.

 

Aquesta temporada, el centre d'arts escèniques reposa el muntatge de l'1 al 21 de desembre en el Teatre Martin i Soler del Palau dels Arts. La proposta, de tall humorístic, compta amb cançons i música en directe, efectes especials, il·lusions i enginys.

 

“És un espectacle de ciència ficció treballada amb humor negre i intriga. L'objectiu ha sigut despertar la imaginació amb una xicoteta dosi de morbositat”, ha explicat el director de L'home invisible, Rafa Calatayud.

 

Per a traslladar a l'escenari la peculiar lògica del món de la ciència ficció, l'espectacle recorre a sorprenents efectes visuals per als quals s'ha comptat amb l'assessorament del mag i actor Nacho Diago.

 

Un altre dels elements clau del muntatge és la seua música original, una partitura creada pel compositor valencià i Premi Nacional de Música, Joan Cerveró, que aconsegueix crear el clima de misteri necessari per a aquest tipus d'històries.

 

Completa l'elenc una selecció d'intèrprets que reuneix diverses generacions de les arts escèniques valencianes: Enric Juezas, Anna Casas, Carlos Amador, Juli Cantó, Miguel Arnau Jr., Pepa Sarrió, Xavo Giménez i Xoxe Giménez.

 

Julio Verne i Conan Doyle també estan convidats

 

La trama arranca amb el conflicte entre ètica i ciència que assalta el doctor Griffin després de descobrir la fórmula de la invisibilitat i les seues terribles conseqüències ètiques. El dilema porta l'investigador a fugir, i és en aquesta escapada quan l'obra realitza un divertit tribut, plagat de referències cinematogràfiques, a la literatura fantàstica. Com a resultat, sobre l'escenari es reuneixen grans personatges del gènere, com Sherlock Holmes i el Doctor Watson, el professor Moriarty, el Doctor Moreau i fins i tot Norman Bates i la seua mare, protagonistes de l'obra mestra del cinema de terror Psicosis (Aldred Hitchcock, 1960).

 

Els brillants diàlegs han sigut escrits per Rodolf Sirera, que realitza un homenatge a les grans obres d'autors com Julio Verne o Arthur Conan Doyle. Per això, des de la companyia recorden que aquesta peça trepidant, plena d'humor, aventures i intriga, pot servir com a introducció als més joves en el gènere fantàstic, que en poques ocasions puja a les taules del teatre.

 

Rafael Calatayud ha revelat que per a aquesta reposició “ha afinat el text”, reduint la seua extensió i eliminant les parts més afectades i dramàtiques, “darrere de la vivacitat de l'acció”. Allò creïble i allò increïble es fusionen en una obra on tot és possible, fins i tot vèncer la maldat humana si es lluita des del cor.

 

L'obra està indicada per a espectadors a partir de huit anys d'edat i les funcions per al públic general s'han programat els dies 6, 8, 10 i 17 de desembre a les 18 hores. El preu de les entrades és de cinc euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet