Versió per a imprimir

Toni Gaspar rep la brusa i la Medalla del Tribunal de les Aigües

  • El president de la Diputació ha participat aquest dijous com a síndic d'honor en la sessió plenària de l'històric tribunal
Imagen
19/09/2019

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha rebut aquest dijous la brusa del Tribunal de les Aigües, durant la sessió setmanal d'aquest òrgan declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

 

Després de la imposició de la brusa, Gaspar ha pres seient com a síndic d'honor en la sessió plenària del Tribunal i posteriorment ha signat en el Llibre d'Honor i ha rebut la Medalla del Mil·lenari.

 

Els membres del Tribunal, el més antic d'Europa, s'han reunit com cada dijous enfront de la Porta dels Apòstols de la Catedral de València per a dirimir els conflictes en els camps regats per les séquies del Túria. En aquesta ocasió, el públic present, majoritàriament visitants que transiten per la plaça de la Verge, ha presenciat una sessió en la qual no s'ha exposat conflicte en cap de les huit comunitats de regants.

 

La tradició oral i la signatura en el Llibre d'Honor del president de la Diputació han sigut els grans al·licients de la sessió d'aquest dijous d'un tribunal que es remunta a temps d'Al-Ándalus i que destaca per la rapidesa i l'eficàcia en la resolució de litigis.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet