Versió per a imprimir

Tot preparat per a la gran final del VII Trofeu Diputació de València de Frontó

  • El Puig acollirà la partida que decidirà el títol este diumenge en la competició entre Álvaro i Jesús contra Puchol II i Montesa
  • La Diputació ha acollit hui la presentació oficial
Després de la presentació, els protagonistes de la final posaren amb els represe
19/09/2012

 

La gran final del VII Trofeu Diputació de València de Frontó s’ha presentat hui a la seu de l’entitat provincial. A l’acte han acudit el diputat d’Esports, Miguel Bailach, l’alcalde del Puig, Josep Miquel Tolosa, i el directiu de Val Net, empresa organitzadora, Alfredo Hernando, Fredi.També han estat presents els finalistes Álvaro, Puchol II, Jesús i Montesa.

 

El títol de campió del Trofeu Diputació, considerat el torneig més prestigiós de les tres parets pel fet de comptar amb professionals consagrats, es decidirà este diumenge (12 h) al Puig amb la partida que enfrontarà Álvaro i Jesús (Vistabella del Maestrat) contra Puchol II i Montesa (Vinalesa).

 

En la presentació, Miguel Bailach ha augurat «una partida molt equilibrada i emocionant amb quatre grans figures d’este esport». El diputat ha reafirmat una vegada més l’aposta de l’entitat per la pilota valenciana: «A pesar que són moments difícils, farem un esforç per mantindre el suport en tots els àmbits, tant en el professional com en l’amateur».

 

Bailach ha qualificat l’aposta de la Diputació per la pilota com un «esforç que dóna els seus fruits, perquè això està clar en totes les modalitats: frontó, raspall o escala i corda; en tots els àmbits les competicions van a més i són garantia d’un espectacle per als aficionats» —ha explicat.

 

Frediha agraït el suport de la Diputació a la pilota alhora que ha destacat la importància del Puig en este campionat: «És una localitat que no para de millorar la seua instaŀlació i no podem deixar d’oferir allí la final». Al directiu de Val Net li han preguntat també pel creixement esportiu de Puchol II, amb només vint-i-un anys, a la qual cosa ha contestat que «va a més, però ara li falta guanyar amb companys de menor entitat. En el futur podrà ser el número u, i això és una opinió que tenen clar els aficionats».


Per la seua banda, José Miguel Tolosa, amfitrió de la final, ha invitat tots els aficionats a acudir a la cita, alhora que ha agraït el «bon treball» de la Diputació i de Val Net, que permeten que este campionat vaja endavant.

 

Puchol II: «Álvaro és el favorit»

 

El primer finalista que ha pres la paraula ha sigut Álvaro, que ha expressat la seua «iŀlusió» per disputar esta final: «Estem preparats per a esta partida, però no serà fàcil perquè ens enfrontem a un pilotari jove i amb molta potència, com és Puchol II, i amb un altre amb molta experiència, com és Montesa, que s’ha criat precisament en el frontó. Esperem no defraudar i que siga un bon espectacle que beneficie la pilota» —ha dit.

 

Sobre el seu rival, Puchol II, que en l’edició de l’any passat va ser el seu company en la consecució del títol, Álvaro ha comentat que «està de moda, ve de guanyar un gran campionat d’escala i corda, com és la Copa Diputació, i està al nivell de les primeres figures». Quant a l’estratègia de la partida, l’esquerrà ha assenyalat que «és la mateixa de sempre: pegar més fort que el contrari i tindre els braços ràpids, perquè Puchol II és molt més jove».

 

Puchol II ha sigut el següent a parlar, i ha explicat que s’ha pres este campionat «amb tota la iŀlusió», alhora que ha compartit el mèrit d’aconseguir la final amb el veterà Montesa. Pel que fa a qui ostenta el paper de favorit, Puchol II no ha dubtat: «És Álvaro, però cal tindre en compte que Montesa juga a casa. Arribaré a la partida amb ganes, però crec que jo sóc l’aspirant».

 

Finalment ha pres la paraula el més experimentat de la final, Montesa, que ha assenyalat també Álvaro com a favorit «perquè juga més a frontó que Puchol II, però Javi té tota la força i tota la joventut. Este ha de passar la pilota forta perquè es puga quedar davant i jo puga traure l’esquerra i fer el meu joc» —ha descrit. «Si Puchol II està bé, Álvaro i Jesús poden eixir favorits, però tindran molt de treball per a guanyar-nos» —ha conclòs.

Vídeo de la presentació de la final del VII Trofeu Diputació de València de Frontó
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet