Versió per a imprimir

Un centenar de veïns d’Alfarrasí i L’Énova visiten la Diputació

  • L'activitat forma part del programa Açò és la Dipu, una ruta guiada que inclou explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis de la corporació i el seu entorn
  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat la importància de “conèixer un patrimoni que és de tots els valencians i valencianes”
Imagen
15/05/2018

Un centenar de veïns d'Alfarrasí i L'Ènova han visitat aquest dimarts la Diputació de València. La iniciativa forma part del programa cultural Açò és la Dipu, una ruta guiada pels edificis de la corporació provincial i el seu entorn que inclou explicacions històriques i arquitectòniques.

 

La visita ha començat en els palaus de la Batlia i Scala, on està situada la seu central de la Diputació. Els alfarrasineros i enovenses han ocupat els escons del saló de plens on han sigut rebuts per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer: “Solem cuidar i voler allò que coneixem, per aquest motiu organitzem aquestes visites. Volem que isqueu de la vostra rutina, estimuleu la curiositat i conegueu un patrimoni que és de totes i tots”.

 

En la presentació han participat també els alcaldes i les veïnes i veïns dels dos municipis. “No volem que els nostres pobles es queden buits. Tenim molt que oferir i cal posar-ho en valor”. Són les reflexions d'una veïna d'Alfarrasí i una altra de l'Ènova. La primera ha volgut destacar el “important” que és per a ella la classe per a adults a la qual vas agafar. “Em permet obrir la ment, aprendre i eixir de casa”, ha explicat als assistents. Un servei que, segons l'alcalde d'Alfarrasí, Federico Vidal, “no seria possible sense l'ajuda de la Diputació”, com tampoc, ha assegurat, “que ara venja un assistent social dues vegades a la setmana i no mig matí com passava abans que arribara l'actual equip de govern a la corporació”.

 

Una altra de les veïnes, aquesta vegada de L'Ènova, ha ressaltat el “ric patrimoni” que té el poble i que, al seu judici, “mereix ser posat en valor”. Una idea que ha compartit l'alcalde, Tomás Giner, qui ha assenyalat també als veïns alguns dels serveis que ofereix l'ajuntament amb ajuda dels fons provincials, com “els arquitectes i els assessors jurídics”.

 

Després de visitar els palaus de la Batlia i de Scala, els participants han estat en el Centre Cultural La Beneficència, on es troben el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria de València. El final de la ruta, com sol ser habitual, ha sigut en l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF) un servei “poc conegut”, segons la diputada Berenguer, “però de vital importància per a moltes famílies que reben atenció, suport i acompanyament en el desenvolupament de les persones amb problemes d'audició”.

 

Des de l'àrea de Benestar Social, que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer, es posa l'accent principalment en el doble objectiu del programa Açò és la Dipu: acostar el patrimoni artístic a les valencianes i valencians i, al mateix temps, fomentar una vida activa i saludable estimulant la curiositat i el moviment.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet