Versió per a imprimir

Un centenar de veïns i veïnes de Gandia i Moixent visiten la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, destaca que “la Diputació està al servei dels municipis i de les necessitats dels seus veïns i veïnes”
Imagen
05/12/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Gandia i Moixent han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

 

Al costat dels diputats Voro Femenia i Guillermo Barber, així com per la regidora de Benestar Social de Moixent, Mª Ángeles Wis, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “La Diputació està al servei dels municipis i de les necessitats dels seus veïns i veïnes”, ha assegurat Mercedes Berenguer.

 

La diputada ha afegit que “es tracta de dignificar el treball que es fa i de donar resposta a les persones”. Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat.

 

Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València que, en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

 

Una ruta històrica i institucional


El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF). 


Així, els participants tenen l'oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara. 


Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet