Versió per a imprimir

Una guia verda resumix el patrimoni natural d’Enguera

  • El fullet editat per la Diputació de València mostra de forma pràctica els atractius naturals i ecològics del municipi de la Canal de Navarrés
  • Santiago Arévalo, alcalde d’Enguera: «Este projecte suposa un gran suport per als municipis d’interior que busquen atraure més turistes i millorar la seua economia local»
26/06/2012

 

El departament de Medi Ambient de la Diputació de València ha resumit en un pràctic fullet el llegat natural, patrimonial i gastronòmic d’Enguera.

 

Aquells que desitgen visitar i recórrer els paratges naturals d’Umbría-La Plana i el barranc La Hoz tenen a la seua disposició una guia de butxaca que arreplega, entre moltes altres informacions, com recórrer la senda de La Mota a Lucena, que va fins a l’ermita de San Antonio. També  recomana visitar el centre d’interpretació construït per l’associació naturalista Adene en els afores de la població, que disposa d’un jardí amb les principals plantes del terme municipal, un cuco o caseta construïda amb pedres i fotografies de les espècies de fauna més representatives.

 

Per a l’alcalde d’Enguera, Santiago Arévalo, este projecte suposa «un gran suport per als municipis d’interior que no disposen de platja però sí de meravellosos paratges naturals que han de ser revalorats per a atraure més turistes i millorar les economies locals».

 

«Per al nostre municipi, el turisme rural és un focus econòmic molt important, per això hem de donar a conéixer els nostres atractius naturals, que són molts, com les coves que alberguen pintures rupestres, els poblats ibèrics i la naturalesa en majúscules.»

 

«Els enguerins tenim la sort de posseir una serra privilegiada per la seua biodiversitat i pels seus jaciments arqueològics», ha afegit Arévalo.

 

Umbría- La Plana

 

El recorregut Umbría-La Plana està dissenyat per a disfrutar a peu d’una de les grans reserves de la naturalesa valenciana i també per a conéixer alguns dels seus punts d’interés, com la Umbría del Sastre, on es descendix per un tallafocs fins a les proximitats de la font Lucena. El fullet també proposa ascendir fins al Colchón del Moro i visitar els camps de cultiu, que se situen en l’escenari d’antigues pedreres ibèriques.

 

La guia d’Enguera inclou informació detallada sobre el recorregut fins al turó de Lucena, antic poblat ibèric, i sobre el passeig que porta fins al castell, on es troba l’aula d’interpretació mediambiental. L’expedició finalitza amb un descens cap al poble, on els visitants poden tornar al punt d’inici o continuar passejant fins al centre del municipi creuant el pont medieval del carrer Divina Pastora.

 

Barranco de la Hoz

 

El fullet acosta el visitant a través de dos recorreguts de 23 i 19 quilòmetres fins a la Casa del Cantalar i el Castillico de la Hoz, on els visitants disfrutaran d’una visió panoràmica i de les pintures rupestres del Charco de la Pregunta, la Cueva Santa i la Ventana de la Hoz (gran forat en la paret rocosa).

 

Flora i fauna

 

El valor paisatgístic d’esta meravella natural es deu especialment a la gran varietat de flora i fauna que alberga i que també està resumida en el quadernet, en el qual s’explica que el paratge està cobert per grans masses forestals, dominades pel pi blanc, alzines i alguns arbres monumentals, que donen recer a porcs senglars, conills, llebres, cabres hispàniques, raboses i teixons.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet