Versió per a imprimir

Veïnes i veïns de Cheste visiten els edificis de la Diputació

  • L'activitat forma part de ‘Els dimecres ens veiem a la Dipu’, una ruta cultural que acosta el patrimoni de la corporació provincial als municipis
  • El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha destacat la importància de conèixer la història i el funcionament de la institució “que és de totes i tots els valencians”
Imagen
20/06/2018

Veïnes i veïns de Cheste han visitat aquest dimecres la Diputació de València en el marc del programa Els dimecres ens veiem a la Dipu. Es tracta d'una ruta guiada, organitzada per l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer, que inclou explicacions històriques i arquitectòniques dels principals edificis de la corporació provincial i el seu entorn.

 

La visita ha començat en els Palaus de la Batlia i de Scala, seu central de la Diputació, on es troba el saló de plens. Els veïns han ocupat els escons i Bartolomé Nofuentes, diputat de Projectes Europeus, els ha donat la benvinguda: “És important que conegueu el patrimoni perquè és vostre, de tots els valencians i valencianes, i també perquè així ajudeu a difondre’l i a preservar-lo”.

 

Durant la presentació també han estat presents la regidora de Cheste, Ainhoa Albiach, i l'alcalde, José Morell, que han agraït a la Diputació de València l'organització d'aquestes visites.

 

La ruta ha continuat en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), que depèn de la corporació provincial, i ha acabat en l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Amb aquesta iniciativa, segons la responsable de l'àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que isqueren de les seues cases, es mogueren i estimularen la seua curiositat, fomentant una vida més activa”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet