Versió per a imprimir

Veïns d'Alginet descobreixen el patrimoni de la Diputació

  • L'activitat forma part del programa cultural “Els dimecres ens veiem a la Dipu”, una ruta guiada amb explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis de la corporació i el seu entorn
  • El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha recordat “la importància de conèixer un patrimoni que és de tots”
Imagen
23/05/2018

Obrir a les valencianes i valencians les portes de la Diputació de València, dels seus edificis i el seu patrimoni artístic, és un dels objectius del programa ‘Els dimecres ens veiem a la Dipu’, de l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer. Una activitat cultural que inclou una visita guiada amb explicacions històriques i arquitectòniques que han gaudit aquest dimecres veïns d'Alginet.

 

La ruta s'ha iniciat en els palaus de la Batlia i la Scala, on es troba la seu central de la Diputació. Allí, els visitants, acompanyats per la regidora del municipi, Ana Gómez, han pogut ocupar els escons del saló de plens on han sigut rebuts pel vicepresident segon i diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, qui els ha explicat com funciona la corporació: “Des d'ací treballem per a ajudar als municipis, sobretot als més xicotets, a millorar la seua qualitat de vida”. “En aquesta legislatura, ha assegurat, hem aconseguit que les ajudes arriben a tots els pobles i que siguen els seus alcaldes i alcaldesses els que decidisquen on invertir-les, perquè són els que coneixen les necessitats reals dels seus veïns”.

 

A més de les explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis, els veïns també fan una ruta pels museus i exposicions que depenen de la corporació, entre els quals es troben el MUVIM, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat, o el Centre Cultural La Beneficència.

 

Aquest programa va nàixer com a resposta a la bona acollida del projecte ‘Acò és la Dipu’, -els dos integrats en l'àrea de Benestar Social- i és una iniciativa més de les que estan obertes actualment per a conèixer el patrimoni de l'ens provincial. “Un exemple és l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’ que es troba ara mateix a Gandia i que exhibeix un centenar d'obres –de Sorolla, Pinazo o Equip Crònica- que són patrimoni artístic de la Diputació”, ha assegurat Gaspar.

 

La ruta guiada està dirigida a col·lectius de dones i persones majors de 65 anys, jubilats i acompanyants, que tinguen la condició de veïns de qualsevol dels municipis de la província de València. Per a participar han d'enviar les seues sol·licituds a través dels seus respectius ajuntaments o associacions municipals, que col·laboren en l'organització de la visita. Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de setembre de 2018.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet