Versió per a imprimir

Veïns i veïnes de Carlet i El Palomar visiten els edificis de la Diputació

  • La diputada de Juventut, Esports i Igualtat, Isabel García i el diputat de Cultura, Xavier Rius, han donat la benvinguda als veïns en el saló de plens de la corporació provincial
Imagen
21/06/2018

Veïnes i veïns de Carlet i El Palomar han visitat aquest dijous la Diputació de València amb el programa Açò és la Dipu. Es tracta d'una ruta guiada, organitzada per l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer, que inclou explicacions històriques i arquitectòniques dels principals edificis de la corporació provincial i el seu entorn.

 

La visita ha començat en els Palaus de la Batlia i de Scala, seu central de la Diputació, on es troba el saló de plens. Els veïns han ocupat els escons i la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, juntament amb el diputat de Cultura, Xavier Rius, els han donat la benvinguda.

 

García ha destacat la importància de “donar llibertat als alcaldes perquè ells saben millor que ningú cuales són les necessitats del seu municipi”. Per la seua banda, Xavier Rius ha explicat el patrimoni artístic i cultural de la corporació “tenim el segon museu de prehistòria més important d'Espanya i un dels museus etnològics més importants d'Europa”.

 

Ruta històrica i saludable

 

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites que solen incloure parades en edificis com el Museu Valencià de la Il·*lustració i la Modernitat (MUVIM) o el Centre Cultural La Beneficència, i l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Amb aquesta iniciativa, explica la responsable de l'àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que isqueren de les seues cases, es mogueren i estimularen la seua curiositat, fomentant alhora una vida més activa”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet