Versió per a imprimir

Vestir el torero al Museu

  • Una pantalla interactiva del Museu Taurí permet als visitants conéixer amb detall les peces de roba dels matadors i picadors i posar-los-les seguint l'orde que marca el ritual
Imagen
28/05/2012

El Museu Taurí obri les seues portes cada dia als visitants, molts d'ells turistes, que volen conéixer el Museu i la Plaça de Bous de València, per a mostrar els fons expositius permanents —molt valorats— i els temporals que van renovant-se al llarg de l'any.

En l'exposició permanent del Museu Taurí hi ha un programa interactiu que permet al visitant aprofundir en este tipus d'indumentària concebuda com a objecte artístic i instrument de toreig. De manera intuïtiva, pel seu fàcil maneig, el visitant pot conéixer la història de la indumentària, així com les diferents parts que componen el trage de torejar i el trage de picador.

Este segon aspecte es mostra des d'un vessant lúdic, ja que el visitant pot vestir els protagonistes de la festa seguint l'orde que marca el ritual. També es pot seleccionar cada un dels elements del trage per a conéixer la seua denominació i accedir a una informació més detallada sobre la seua funció.

Cal tindre en compte que la indumentària taurina és un element clau de la festa i sempre ha despertat gran interés entre els visitants del Museu Taurí.

El color de les sedes, els brodats i els elements de passamaneria configuren una segona pell que imprimix caràcter i distingix qui el vist, per això els trages que s'exposen al Museu són tan identificatius dels destres que els van vestir i posteriorment van donar al Taurí.

La pantalla interactiva, creada per l'empresa valenciana Render, es presenta en quatre idiomes (castellà, valencià, anglés i francés) i està disponible també en la pàgina web del Museu Taurí.

La directora del Museu, Flamínia Guayart, ha comentat que «esta és una forma més de donar-li dinamisme al Museu. Igual que tenim les projeccions en la plaça de bous xicoteta que tenim en una de les sales, aconseguim crear un ambient envoltant, molt taurí, que fa que la gent conega de forma divertida la nostra cultura».

Imagenes del Museo Taurino
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet