Versió per a imprimir

Yátova presenta a la Diputació el projecte ‘Campus Diversia’ de suport a la diversitat a través de l'ocupació

  • Es tracta d'una acció que, des de la formació, orienta i assessora a persones amb discapacitat per a desembolicar-se en el món laboral
  • La responsable de Benestar Social, Mercedes Berenguer, s'ha reunit amb l'ajuntament i els responsables de la iniciativa per a interessar-se per la seua tasca
Imagen
04/03/2018

Que les persones amb discapacitat tinguen més oportunitats d'ocupació, sobretot en el mitjà rural, és un dels objectius del ‘Campus Diversia’, un projecte de suport a la diversitat que desenvolupa el municipi valencià de Yátova i que ha conegut de primera mà la responsable de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer.

 

La iniciativa està integrada dins de AMICA, associació formada per familiars, persones amb discapacitat i professionals. Es desenvolupa en la Finca Mijares de Yátova, un entorn rural on es poden allotjar grups provinents d'associacions, col·legis, entitats per a trobades en els quals poder intercanviar experiències i recursos. Lluny de ser un nou centre per a persones amb diversitat funcional, es tracta que siguen ells mateixos els qui gestionen la Finca i s'encarreguen des d'allotjar als visitants, extraure el vi dels vinyers o l'oli de les oliveres, fins a preparar els camins accessibles o cuidar els animals de la granja.

 

En paraules de Mercedes Berenguer, “sempre recolzarem projectes com aquest que fomenten la inclusió social i, sobretot, l'autonomia de les persones amb discapacitat”. De fet, pràcticament el 80% dels alumnes que assisteixen als cursos de formació aconsegueixen integrar-se en el món laboral.

 

L'alcalde de Yátova, Miguel Tórtola, va visitar les instal·lacions de el ‘Campus Diversia’ al costat de la responsable de Benestar Social de la Diputació. “La idea és traçar un full de ruta a curt, mitjà i llarg termini i veure què possibilitats de col·laboració podem fixar entre les entitats”, explica Berenguer. Col·laboració que ja s'està materialitzant a través de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, que pertany a la Diputació, i que ha subscrit recentment un conveni de pràctiques formatives amb el projecte dins de l'àrea agroforestal.

 

Durant la visita a la Finca del ‘Campus Diversia’ també se'ls va exposar l'extensa programació d'activitats específiques per a tots els públics. En el cas dels xiquets i joves, orientades al respecte a la diversitat i la naturalesa, en el dels adults, en la necessitat de conviure amb la discapacitat amb major naturalitat i en el dels majors, a redescobrir les habilitats i capacitats per a seguir creixent.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet