Ajudes als jaciments valencians

L’arqueologia ha estat una disciplina sempre atesa des dels inicis de l’administració provincial. La creació del SIP (Servei d’Investigació Prehistòrica) i les primeres excavacions en territori valencià foren l’embrió de la col·lecció de peces i de la creació del Museu allà per l’any 1927. S’estableixen convenis singulars directes de la Diputació amb jaciments d’especial interés: la Bastida de les Alcusses, a Moixent; el Puntal dels Llops, a Olocau i València la Vella, a Riba-roja de Túria. Aquestos jaciments tenen una singularitat i un valor específics, avalats per les recomanacions dels especialistes del museu. Amb la resta de jaciments, d’època ibera en què s’implica la Diputació s’estableix un programa específic d’intervenció i visibilització anomenat Ruta dels Ibers.

 

Què és el Certamen de Bandes de la Diputació de València?

El Certamen de Bandes és un encontre de gran repercussió social que arribarà a l’edició núm. 42 en maig de 2018. La província de València acull 330 societats musicals, fet que suposa més d’un terç de totes les societats musicals espanyoles, amb un teixit associatiu de gran rellevància social. El Certamen compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana [FSCV], i hi participen fins a 19 societats musicals per any, en les cinc categories existents, segons el nombre d’intèrprets de cada banda. La participació de les societats musicals en el certamen comporta una aportació fixa més un premi en metàl·lic a les bandes guanyadores de cada secció. A més, una selecció de les bandes guanyadores participarà posteriorment en el certamen autonòmic.

                                                                                      

Certamen Internacional de Piano " Premi Iturbi"

Es tracta d’un programa de reconegut prestigi internacional que arriba a la seua vintena edició en 2017. Té una modalitat de concurs i una altra de gira amb els finalistes, totes dues bianuals i alternes. El premi Iturbi reuneix un jurat internacional que avalua les joves promeses intèrprets de piano en una sèrie de concerts eliminatoris. El Premi Iturbi se celebra al Palau de la Música de València i es retransmet via streaming per internet. Té una aportació global en premis de 44.900 € per als sis primers finalistes, a banda d’altres premis aportats per entitats privades. El primer premi de piano de la Diputació de València està dotat amb 18.000 €. El premi Iturbi comporta una gravació posterior d’un CD de música amb el guanyador de la final de l’Iturbi i a més, una sèrie d’actuacions de piano arreu del territori valencià l’any posterior al concurs.

Tota la informació del concurs internacional a la web: http://www.pianoiturbi.com/

 

Retrobem la Nostra Música

Què és Retrobem la Nostra Música?
Retrobem la Nostra Música és un programa estable de suport a la música promogut des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Comptarà aquest any 2018 amb 39 edicions i el seu objectiu principal és donar suport a bona part de les activitats musicals que naixen des d’iniciatives municipals, d’associacions i societats musical valencianes. Retrobem és el programa més ambiciós, que arriba a més gent i que més recursos absorbeix de tota la Promoció Musical de la Diputació de València, fins a un 65 % del pressupost dedicat a aspectes musicals dins de l’Àrea de Cultura.

 

A qui s’orienta la campanya Retrobem?
Qui s’hi pot beneficiar? El programa s’orienta bàsicament a ajuntaments que desenvolupen programes musicals o escoles d’educands, sobretot, a entitats federades. Poden ser beneficiaris del Retrobem agrupacions com: societats musicals, corals, orquestres simfòniques, rondalles de corda, grups de tabal i dolçaina, grups de danses i rondalles, etc. Línies bàsiques de treball del Retrobem Malgrat la minva de recursos generals quant a les aportacions a la Diputació de València per part de l’administració central de l’estat, s’ha fet un esforç considerable per tal de poder mantenir les tradicionals línies de suport a la música, així com afegir noves línies com la internacionalització de bandes, reforçada a més amb els programes de «València és música».

valenciaesmusica_ok_0.png
Programes Audiovisuals

València és musica

Un projecte per a difondre la música de les nostres societats musicals arreu del món.
20/12/2016

València reuneix les condicions per esdevenir la terra de la música per excel·lència. Molt més enllà d'un sentiment, la música està present en totes i cadascuna de les places i carrers dels nostres pobles. Això és una realitat constatable per poc que comencem a moure'ns per l'estirada pell del territori valencià. Les bandes, les orquestres, els músics, constitueixen, sense dubte, uns dels més importants fenòmens aglutinadors de cultura en l'univers musical que ens envolta i molt més enllà.

Escuela de Viticultura y Enología de Requena

Escola de Viticultura i Enologia


Alcanzado el acuerdo de modificaciones de RPT

Imagen

Documento completo

La Comisión informativa extraordinaria del viernes ha aprobado las modificaciones de RPT negociadas y acordadas en la sesión maratoniana de la Mesa General de Negociación del pasado día 14, que giró sobre dos ejes principales.

La impremta de la Diputació compleix 150 anys al servei dels municipis

  • La impremta de la Diputació compleix 150 anys al servei dels municipis
Imagen
24/02/2018

El dia 20 de febrer de 1868 es va inaugurar la impremta i el taller d'enquadernació de la Casa de Beneficència, unes indústries que “proporcionaran major instrucció als pobres albergats en l'establiment, que és el fi que es proposa la comissió administrativa”. Així resava el document que es va imprimir aquell dia com a record, arxivat fins hui, amb els noms de “els senyors que la componien”, els “empleats de planta” i “el nombre de pobres existents en aquest dia”.

 

Vinalesa condiciona l’emblemàtica Fàbrica de la Seda amb les inversions de la Diputació

  • Maria Josep Amigó: «Aquest esforç per la recuperació, conservació i posada en valor del patrimoni està possibilitant l’ampliació dels seus usos socials i la capacitat d’albergar un major número d’activitats»
  • La vicepresidenta ha visitat aquesta localitat de l’Horta Nord per a conèixer les actuacions executades amb els recursos de la Corporació provincial, els quals superen els 845.000 euros en la present legislatura
Imagen
23/02/2018

El municipi de Vinalesa ha escomès diferents actuacions de condicionament i millora en l’antiga Fàbrica de la Seda en matèria d’insonorització, canalització de les aigües pluvials, tractament de l’estructura i dotació escènica per poder ampliar els seus usos socials i culturals. Unes actuacions per a les que s’ha comptat amb 222.333 euros contemplats en els diferents programes i ajudes de la Diputació de València, tal i com ha traslladat l’alcaldessa d’aquesta localitat, Alba Cataluña, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada per a conèixer les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

El Magnànim publica l'obra inèdita «La topografia mèdica d'Alzira de 1917», d'Enrique Badenes

  • El llibre, recuperat per un equip coordinat per Carmel Ferragud i Aureliano Lairón, serà presentat el proper dimarts a l'Arxiu Municipal d'Alzira
Imagen
23/02/2018

El proper dimarts, 27 de febrer, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, presentarà el llibre La topografia mèdica d'Alzira de 1917, obra d'Enrique Badenes. L'acte tindrà lloc a les 20:00 hores, a l'Arxiu Municipal d'Alzira, i comptarà amb la participació de Diego Gómez, alcalde d'Alzira; Tomàs Pérez Garrigues, metge; Carmel Ferragud, coeditor del llibre; i Manel Pastor, director de la col·lecció Estudis Comarcals del Magnànim.