Ajudes als jaciments valencians

L’arqueologia ha estat una disciplina sempre atesa des dels inicis de l’administració provincial. La creació del SIP (Servei d’Investigació Prehistòrica) i les primeres excavacions en territori valencià foren l’embrió de la col·lecció de peces i de la creació del Museu allà per l’any 1927. S’estableixen convenis singulars directes de la Diputació amb jaciments d’especial interés: la Bastida de les Alcusses, a Moixent; el Puntal dels Llops, a Olocau i València la Vella, a Riba-roja de Túria. Aquestos jaciments tenen una singularitat i un valor específics, avalats per les recomanacions dels especialistes del museu. Amb la resta de jaciments, d’època ibera en què s’implica la Diputació s’estableix un programa específic d’intervenció i visibilització anomenat Ruta dels Ibers.

 

Què és el Certamen de Bandes de la Diputació de València?

El Certamen de Bandes és un encontre de gran repercussió social que arribarà a l’edició núm. 41 en maig de 2017. La província de València acull 330 societats musicals, fet que suposa més d’un terç de totes les societats musicals espanyoles, amb un teixit associatiu de gran rellevància social. El Certamen compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana [FSCV], i hi participen fins a 19 societats musicals per any, en les cinc categories existents, segons el nombre d’intèrprets de cada banda. La participació de les societats musicals en el certamen comporta una aportació fixa més un premi en metàl·lic a les bandes guanyadores de cada secció. A més, una selecció de les bandes guanyadores participarà posteriorment en el certamen autonòmic.

.

Què és Retrobem la Nostra Música?
Retrobem la Nostra Música és un programa estable de suport a la música promogut des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Comptarà aquest any 2017 amb 38 edicions i el seu objectiu principal és donar suport a bona part de les activitats musicals que naixen des d’iniciatives municipals, d’associacions i societats musical valencianes. Retrobem és el programa més ambiciós, que arriba a més gent i que més recursos absorbeix de tota la Promoció Musical de la Diputació de València, fins a un 65 % del pressupost dedicat a aspectes musicals dins de l’Àrea de Cultura.

 

A qui s’orienta la campanya Retrobem?
Qui s’hi pot beneficiar? El programa s’orienta bàsicament a ajuntaments que desenvolupen programes musicals o escoles d’educands, sobretot, a entitats federades. Poden ser beneficiaris del Retrobem agrupacions com: societats musicals, corals, orquestres simfòniques, rondalles de corda, grups de tabal i dolçaina, grups de danses i rondalles, etc. Línies bàsiques de treball del Retrobem Malgrat la minva de recursos generals quant a les aportacions a la Diputació de València per part de l’administració central de l’estat, s’ha fet un esforç considerable per tal de poder mantenir les tradicionals línies de suport a la música, així com afegir noves línies com la internacionalització de bandes, reforçada a més amb els programes de «València és música».

valenciaesmusica_ok_0.png
Programes Audiovisuals

València és musica

Un projecte per a difondre la música de les nostres societats musicals arreu del món.
20/12/2016

València reuneix les condicions per esdevenir la terra de la música per excel·lència. Molt més enllà d'un sentiment, la música està present en totes i cadascuna de les places i carrers dels nostres pobles. Això és una realitat constatable per poc que comencem a moure'ns per l'estirada pell del territori valencià. Les bandes, les orquestres, els músics, constitueixen, sense dubte, uns dels més importants fenòmens aglutinadors de cultura en l'univers musical que ens envolta i molt més enllà.

Escuela de Viticultura y Enología de Requena

Escola de Viticultura i Enologia


La Diputació construirà sis nous centres socials públics amb una inversió bianual d’11 milions d’euros

 • Maria Josep Amigó: «El conjunt de la inversió en infraestructures socials permetrà la creació de més de 500 noves places públiques en centres socials d’abast comarcal per primera vegada en 20 anys»
 • Mónica Oltra: «L'objectiu d’aquesta col·laboració rau en crear una xarxa pública potent i de qualitat arreu del territori valencià per assolir un veritable sistema de serveis socials»
 • Mercedes Berenguer: «Aquest projecte ens permet a les administracions donar resposta i atendre les necessitats de les persones per tal de contribuir al seu benestar»
 • Els municipis d’Ademús, Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata albergaran aquests nous centres socials
Imagen
14/12/2017

La Diputació de València invertirà 11.019.428 euros durant els exercicis 2018 i 2019 en la construcció de sis nous centres socials comarcals de titularitat pública a les localitats d’Ademús, Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata. Uns centres que seran una realitat gràcies al segon programa de col·laboració en matèria d’infraestructures socials subscrit per la Corporació Provincial, la Generalitat Valenciana i els ajuntaments, i el qual ha estat presentat per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

 

El MuVIM centra el seu interès en el dibuix, amb l’exposició “La venedora de fòsfors”

 • L’exposició, de l’artista Marta Beltrán, ha estat produïda per DKV i Makma, i es podrà veure a la Sala Alta del MuVIM fins el 14 de gener de 2018
Imagen
14/12/2017

Xavier Rius, diputat de l’àrea de cultura, ha assistit aquest dijous a la presentació de l’exposició “La venedora de fòsfors”. Aquesta exposició, guardonada amb el premi de Dibuix DKV-MAKMA, serà exhibida a la Sala Alta del MuVIM fins del 14 de gener de 2018.

 

En la presentació als mitjans han acompanyat al diputat: Rafael Company, director del MuVIM, Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM, Alicia Ventura, directora del projecte d’art de DKV Seguros, Vicente Chambó, conseller de la revista MAKMA i la pròpia Marta Beltrán, guanyadora del III Premi de Dibuix DKV-MAKMA.

 

La Diputació participa en uns tallers infantils per a visibilitzar la diversitat sexual i la identitat de gènere

 • L'últim trimestre de l'any, s'han dut a terme un total de 20 jornades en els centres educatius de cinc municipis valencians
 • Més de 300 xiquets han participat en aquestes jornades enfocades al respecte, la sensibilització i l'educació en Igualtat
Imagen
14/12/2017

La Diputació de València, a través de l'àrea que dirigeix la diputada Isabel García, ha col·laborat durant aquests mesos amb el Programa Nagore, en unes jornades dirigides a menors d'entre 6 i els 9 anys, que representen una ferma aposta des de l'àrea d'Igualtat de la Diputació per la sensibilització i l'educació en la igualtat de gènere i en el respecte a la diversitat corporal, familiar i sexual des d'edats primerenques.

 

El Racó d'Ademús rebrà 400.000 euros per a la restauració del seu patrimoni

 • Maria Josep Amigó: “Un total de sis municipis rebran aquestes ajudes que s'han adjudicat seguint criteris tècnics, i és cada ajuntament qui decideix quins projectes són els més necessaris”
 • Emili Altur: “Ha sigut un treball molt complex en el qual han participat juristes, arqueòlegs i historiadors, els quals han hagut d'estudiar més de mil propostes”
Imagen
14/12/2017

La comarca del Racó d'Ademús rebrà un total de 378.343 euros en concepte de les Ajudes per a la restauració del patrimoni de la Diputació de València, les quals han sigut presentades per part de la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. Tots dos van coincidir que per al nou equip de govern és una prioritat la conservació del patrimoni “que és de tots”, a més de presentar una inversió bianual que beneficiarà a nou béns històrics i culturals de sis pobles de la comarca.

 

Nadal a l’Escalante s’instal·la al Teatre Rialto amb circ contemporani, teatre i música per a bebés

 • L'oferta cultural inclou una versió de ‘Conte de Nadal’ de Dickens, un espectacle circense i un concert dels Beatles per a bebés
 • El cicle consta de tres obres programades del 26 de desembre al 3 de gener
Imagen
14/12/2017

Arriba el Nadal i amb ell la tradicional oferta teatral per a tots els públics del Teatre Escalante, una de les cites més antigues de la ciutat amb les arts escèniques per a menuts. Aquesta edició hi haurà circ, una lliçó humanista a càrrec de Charles Dickens i un tribut als Beatles. Així mateix, l'espai triat per a acollir del 26 de desembre al 3 de gener les propostes nadalenques del Centre d’Arts Escèniques serà el Teatre Rialto.