valenciaesmusica_ok_0.png
Programes Audiovisuals

València és musica

Un projecte per a difondre la música de les nostres societats musicals arreu del món.
20/12/2016

València reuneix les condicions per esdevenir la terra de la música per excel·lència. Molt més enllà d'un sentiment, la música està present en totes i cadascuna de les places i carrers dels nostres pobles. Això és una realitat constatable per poc que comencem a moure'ns per l'estirada pell del territori valencià. Les bandes, les orquestres, els músics, constitueixen, sense dubte, uns dels més importants fenòmens aglutinadors de cultura en l'univers musical que ens envolta i molt més enllà.

Escuela de Viticultura y Enología de Requena

Escola de Viticultura i Enologia


La Diputació suma a les associacions moteres en la seua estratègia per a gaudir d’unes carreteres més segures

 • Pablo Seguí s'ha reunit amb representants de la Plataforma Motera per la Seguretat Vial i motoclubes valencians per a traslladar-los el full de ruta de la institució i escoltar les seues propostes com a usuaris
Imagen
16/10/2017

En la seua aposta per millorar la seguretat de totes les persones que circulen per les carreteres valencianes, i especialment dels usuaris més vulnerables, la Diputació de València ha centrat ara el focus en el col·lectiu de motoristes, per a la seguretat dels quals s'estan duent a terme diverses mesures d'adequació de les carreteres amb el doble objectiu de reduir el nombre d'accidents o, si escau, minimitzar la seua gravetat. Unes mesures que la institució provincial vol que resulten el més eficaces possible, per a açò ha decidit sumar a la seua estratègia precisament al propi col·lectiu implicat, de manera que, des de la seua perspectiva d'usuaris, aporten el seu coneixement i experiència a la consecució de l'objectiu de “zero accidents”.

 

La Diputació forma als policies locals de Gandia per a donar la millor resposta front la violència de gènere

 • El president, Jorge Rodríguez, ha inaugurat aquest dilluns el curs formatiu de la Corporació i l’Ivaspe, al que s'han sumat 131 ajuntaments i ens locals, amb 341 agents formats
 • Les classes, amb una durada de 20 hores i docents molt qualificats, plantegen situacions reals a les quals els agents han de fer front d'una forma “empàtica, pròxima i eficaç”
Imagen
16/10/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha inaugurat aquest dilluns en la Central de la Policia Local de Gandia el curs ‘Policía Local i Violencia de Género’, una iniciativa en matèria de formació de la Corporació provincial i l’Ivaspe que té com a objectiu “que les dones se senten més segures i confien en una policia més empàtica i pròxima, capaç de tractar el problema de la violència de gènere”.

 

Jorge Rodríguez presenta la proposta de la Cátedra Divalterra per a millorar el polígon industrial de Rafelbunyol

 • CONVOCATÒRIA ALS MITJANS
Imagen
16/10/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, clausura aquest dimarts en el polígon industrial de Rafelbunyol la jornada de presentació de l'estudi de la Cátedra Divalterra, impulsada per l'empresa de la Corporació amb la Universitat Politècnica, per a millorar l'àrea industrial de Rafelbunyol.

 

En l'acte, que inauguraran el director de la Cátedra Divalterra, Juan Jaime Cano, el director de l'àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel Ángel Ferri, i el regidor d'Ocupació, Innovació, Indústria, Comerç i Noves Tecnologies de Rafelbunyol, Fernando Ciges, participarà també l'alcalde d'aquest municipi de l'Horta, Francisco A. López, qui acompanyarà al president en la clausura.

 

 

Montesa actuarà en el Castell per millorar la seua accessibilitat i fer-lo visitable

 • Maria Josep Amigó: «Les primeres actuacions d’aquest ambiciós projecte de recuperació del patrimoni arquitectònic prompte seran una realitat i contribuiran a dinamitzar el conjunt històric, cultural i artístic que atresora la localitat»
 • El consistori disposarà d’un pla director, realitzat amb fons de la Diputació de València, que permeta escometre una rehabilitació progressiva de la fortalesa, a més de condicionar l’antiga Cooperativa com a nou espai social municipal
Imagen
16/10/2017

L’Ajuntament de Montesa dedicarà part dels recursos procedents de la Diputació de València a escometre tasques de consolidació i rehabilitació del seu Castell, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a la fortalesa i fer d’aquest enclavament un lloc més visitable que permeta dinamitzar l’atractiu patrimonial, arquitectònic i històric de que disposa aquest municipi de la comarca de la Costera.

 

La pianista Fátima Dzusova aconsegueix el màxim guardó del Premi Iturbi, Concurs Internacional de Piano de València

 • La 20ena del Premi Iturbi, que organitza i promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, tanca una edició marcada per la renovació, la qualitat i l’afluència de públic
 • El Palau de la Música de València, ha albergat totes les probes del concurs i ha sigut testimoni de la primera retransmissió televisiva de l’Orquestra de València en els seus 75 anys d’història
Imagen
23/09/2017

Aquesta vesprada s’ha clausurat la XX edició del Concurs Internacional de Piano de València “Premi Iturbi” a una gala celebrada al Palau de la Música de València.

 

La gala ha començat amb l’entrega de premis als guanyadors absoluts d’aquesta edició. El primer premi l’ha rebut Fátima Dzusova de mans del diputat de Cultura, Xavier Rius.

 

La Diputació de València atorga al primer classificat un gran premi de 18.000 euros, a més de l’edició d’un CD, i una sèrie de recitals i concerts.

 

Un centenar de veïns de la Pobla del Duc i Teresa de Cofrentes visiten la Diputació de València

 • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
 • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, destaca la importància d'acostar als ciutadans la història i el funcionament d'una institució “que fa molt pels pobles i sobretot pels més xicotets”
Imagen
16/10/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de la Pobla del Duc i Teresa de Cofrentes han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.


Amb els alcaldes de la Pobla del Duc, Vicente Gomar, i de Teresa de Cofrentes, Francisco Cebrián, a més dels regidors de Benestar Social de la Pobla del Duc, Carmen Catalá, i de Joventut del mateix municipi, Daniel Martí, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans.

 

La Diputació rep 15.000 visites en les seues dues setmanes de portes obertes pel 9 d’Octubre

 • La institució ha batut el seu rècord de jornades d'obertura i afluència de públic en els deu dies de palaus oberts
 • L'exposició ‘Coneix la Diputació’ es traslladarà ara des de la seu de la Diputació fins a Alzira per a acompanyar a ‘Memòria de la Modernitat’
Imagen
16/10/2017

Els palaus de la Batlia i la Scala, seu principal de la Diputació de València, han aconseguit les 15.000 visites al llarg dels deu dies de portes obertes amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre. Un rècord històric de jornades d'obertura i d'afluència d'un públic que ha pogut descobrir la història i el patrimoni de la institució, així com conéixer els serveis que presta a la ciutadania.

 

La Ruta de la Salut de la Diputació atén a més de 500 majors en les seues primeres cinc setmanes

 • La iniciativa de l'àrea de Benestar de la Corporació provincial, que ha estat fins ara a 26 municipis valencians , arribarà un total de 70 poblacions en la present edició
Imagen
14/10/2017

En les seues primeres cinc setmanes d'itinerància per les comarques valencianes, la Ruta de la Salut ha atès a més de 500 majors de 26 poblacions diferents, la qual cosa demostra l'abast d'aquesta iniciativa de la Diputació de València, que presta un servei sanitari gratuït les vesprades de dilluns a divendres en els municipis.

 

Així, centres socials, culturals, llars de jubilats i les dependències dels ajuntaments es converteixen aquests dies en espais de salut on els interessats podran assistir a les proves i xarrades sobre les malalties més freqüents entre la població major. En aquesta edició seran un total de 70 els municipis que es beneficiaran de la Ruta.