Nous telèfons d’atenció de l’Àrea de Cultura

Els ciutadans i/o entitats que necessiten informació dels programes gestionats pel Servei de Promoció Cultural de la Diputació de València disposen de tres extensions diferents especialitzades en cada u del programes.

Per a preguntar sobre Retrobem la Nostra Música i el Certamen de Bandes poden cridar al telèfon 96 388 46 30.

Per informació del Certamen de Piano “Premi Iturbi” i les Trobades de Folklore, criden al telèfon 96 388 36 25.

I per demanar informació sobre els convenis institucionals, les ajudes a entitats culturals, i a programes culturals d’entitats sense finalitat de lucre, cridar al 96 388 31 73.

Els tècnics de l'Àrea respondran les seues preguntes.

Xarxa de museus locals

El Museu Valencià d’Etnologia encapçala una iniciativa per a la creació d’una Xarxa de Museus Locals valencians. Al mes de febrer comencen les primeres reunions entre tècnics de museus locals que estudien les fórmules d’adhesió a la Xarxa i les possibilitats de mamprendre accions de treball conjuntes. L’Àrea de Cultura destina accions dels seus tècnics a l’assessorament museogràfic i a cobrir aspectes puntuals en la realització dels projectes expositius dels museus adherits. 

 

Ajudes als jaciments valencians

L’arqueologia ha estat una disciplina sempre atesa des dels inicis de l’administració provincial. La creació del SIP (Servei d’Investigació Prehistòrica) i les primeres excavacions en territori valencià foren l’embrió de la col·lecció de peces i de la creació del Museu allà per l’any 1927. S’estableixen convenis singulars directes de la Diputació amb jaciments d’especial interés: la Bastida de les Alcusses, a Moixent; el Puntal dels Llops, a Olocau i València la Vella, a Riba-roja de Túria. Aquestos jaciments tenen una singularitat i un valor específics, avalats per les recomanacions dels especialistes del museu. Amb la resta de jaciments, d’època ibera en què s’implica la Diputació s’estableix un programa específic d’intervenció i visibilització anomenat Ruta dels Ibers.

 

Què és el Certamen de Bandes de la Diputació de València?

El Certamen de Bandes és un encontre de gran repercussió social que arriba a l’edició núm. 42 en maig de 2018. La província de València acull 330 societats musicals, fet que suposa més d’un terç de totes les societats musicals espanyoles, amb un teixit associatiu de gran rellevància social. El Certamen compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana [FSCV], i enguany participen 13 societats musicals, en les cinc categories existents, segons el nombre d’intèrprets de cada banda. La participació de les societats musicals en el certamen comporta una aportació fixa per a les despeses més un premi en metàl·lic a les bandes guanyadores de cada secció. A més, una selecció de les bandes guanyadores participarà posteriorment en el certamen autonòmic.

I, com a novetat, des de l'any passat, les bandes guanyadores de Primera i Especial tenen l'oportunitat de fer un concert, preferentment al extranger, amb la subvenció de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València.

                                                                                      

Certamen Internacional de Piano " Premi Iturbi"

Es tracta d’un programa de reconegut prestigi internacional que arriba a la seua vintena edició en 2017. Té una modalitat de concurs i una altra de gira amb els finalistes, totes dues bianuals i alternes. El premi Iturbi reuneix un jurat internacional que avalua les joves promeses intèrprets de piano en una sèrie de concerts eliminatoris. El Premi Iturbi se celebra al Palau de la Música de València i es retransmet via streaming per internet. Té una aportació global en premis de 44.900 € per als sis primers finalistes, a banda d’altres premis aportats per entitats privades. El primer premi de piano de la Diputació de València està dotat amb 18.000 €. El premi Iturbi comporta una gravació posterior d’un CD de música amb el guanyador de la final de l’Iturbi i a més, una sèrie d’actuacions de piano arreu del territori valencià l’any posterior al concurs.

Tota la informació del concurs internacional a la web: http://www.pianoiturbi.com/

 

Retrobem la Nostra Música

Què és Retrobem la Nostra Música?
Retrobem la Nostra Música és un programa estable de suport a la música promogut des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Comptarà aquest any 2018 amb 39 edicions i el seu objectiu principal és donar suport a bona part de les activitats musicals que naixen des d’iniciatives municipals, d’associacions i societats musical valencianes. Retrobem és el programa més ambiciós, que arriba a més gent i que més recursos absorbeix de tota la Promoció Musical de la Diputació de València, fins a un 65 % del pressupost dedicat a aspectes musicals dins de l’Àrea de Cultura.

 

A qui s’orienta la campanya Retrobem?
Qui s’hi pot beneficiar? El programa s’orienta bàsicament a ajuntaments que desenvolupen programes musicals o escoles d’educands, sobretot, a entitats federades. Poden ser beneficiaris del Retrobem agrupacions com: societats musicals, corals, orquestres simfòniques, rondalles de corda, grups de tabal i dolçaina, grups de danses i rondalles, etc. Línies bàsiques de treball del Retrobem Malgrat la minva de recursos generals quant a les aportacions a la Diputació de València per part de l’administració central de l’estat, s’ha fet un esforç considerable per tal de poder mantenir les tradicionals línies de suport a la música, així com afegir noves línies com la internacionalització de bandes, reforçada a més amb els programes de «València és música».

valenciaesmusica_ok_0.png
Programes Audiovisuals

València és musica

Un projecte per a difondre la música de les nostres societats musicals arreu del món.
20/12/2016

València reuneix les condicions per esdevenir la terra de la música per excel·lència. Molt més enllà d'un sentiment, la música està present en totes i cadascuna de les places i carrers dels nostres pobles. Això és una realitat constatable per poc que comencem a moure'ns per l'estirada pell del territori valencià. Les bandes, les orquestres, els músics, constitueixen, sense dubte, uns dels més importants fenòmens aglutinadors de cultura en l'univers musical que ens envolta i molt més enllà.

Escuela de Viticultura y Enología de Requena

Escola de Viticultura i Enologia


Canals renovarà el seu històric trinquet amb ajuda de la Diputació

  • La corporació invertirà 80.000 euros en la reparació de la coberta, la renovació dels vestuaris i el condicionament de l'enllumenat
  • La diputada d'Esports, Isabel García, ha visitat el municipi de La Costera, en el qual al final de la legislatura la corporació haurà invertit més de 2 milions d'euros
Imagen
20/06/2018

El municipi de Canals podrà rehabilitar el seu històric trinquet amb ajuda de la Diputació de València. El de Canals és un dels espais vinculats al món de la pilota que serà pròximament renovat, en el marc de la línia especial d'inversió amb la qual la corporació provincial ha completat el pla engegat per la Generalitat per a revitalitzar aquestes instal·lacions esportives.

 

Rodríguez als empresaris de Xàtiva: “El vostre paper és decisiu per a l’ocupació i el creixement de la ciutat”

  • El president de la Diputació participa en una trobada amb el teixit empresarial setabense en el qual analitza les polítiques engegades per la corporació en aquests tres anys de legislatura
  • L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, assegura que “la col·laboració econòmica de la Diputació ha resultat fonamental per a la reducció del 60% del deute bancari d'aquest ajuntament”
Imagen
20/06/2018

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha compartit desdejuni amb els empresaris de Xàtiva, als quals ha dit que el seu treball “resulta decisiu per a la creació d'ocupació i el creixement de la ciutat”. Rodríguez ha sigut el convidat d'honor de la trobada organitzada amb el teixit empresarial local per l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, qui ha assegurat que “la col·laboració econòmica de la Diputació ha sigut fonamental per a la reducció del 60% del deute bancari de l'ajuntament”.