La Diputació presenta els primers 51 projectes locals que implantaran els becaris de postgrau

Primers projectes postgrau

El programa de Gestió del Talent de la Diputació de València ja està arribant als municipis. Aquest dimarts, el Butlletí Oficial de la Província ha publicat la primera relació de projectes singulars que els ajuntaments valencians van a desenvolupar a través dels becaris de postgrau de la Corporació provincial. En total són 51 els projectes aprovats, encara que són més els presentats i próximament donats a conèixer, per diversos municipis i mancomunitats, i que la Diputació finançarà amb 306.418,68 euros del Pla Estratègic per a la Gestió del Talent. 


Amb una dotació de 1.000 euros mensuals, mig centenar de joves valencians que hagen conclòs la formació universitària han sigut cridats a participar en el programa de pràctiques formatives en els ajuntaments durant un període de sis mesos, que podrà ampliar-se si el projecte ho requereix.  A partir d'aquest moment, correspon als ajuntaments i les mancomunitats publicar les convocatòries i iniciar el procés de selecció dels futurs becaris, a través de les seues pàgines web i de les oficines d'informació ciutadana. El requisit comú per a tots ells és que siguen joves valencians i també es tindran en compte criteris socials com la situació socioeconòmica de les famílies. 

Cinc àrees estratègiques

Les diferents iniciatives locals s'agrupen en cinc àrees estratègiques. D'una banda, sota el paraigua de la Igualtat, la joventut, l'esport i la inclusió, s'han presentat projectes com l'engegada d'un centre de la dona, el foment de l'empreniment social, l'elaboració de plans d'Igualtat municipals, la millora de l'accessibilitat en edificis públics i projectes d'intervenció social i familiar, a més de fomentar les àrees d'esport i joventut de les corporacions locals.  

D'altra banda, els ajuntaments han presentat projectes mediambientals, com ara estudis sobre innovació en l'enllumenat públic, la viabilitat d'implantació de nous cultius de plantes aromàtiques, la gestió integral de biorresidus, la regeneració d'aigües residuals urbanes per a regadiu, l'elaboració d'una proposta d'integració paisatgística i altres propostes que busquen millorar l'eficiència energètica i dirigir els municipis cap a la sostenibilitat.

En tercer lloc, els becaris de postgrau podran participar en projectes relacionats amb les noves tecnologies i la seua implementació en l'administració local. Una altra de les àrees temàtiques és el turisme, amb iniciatives com el disseny d'una ruta botànica, la redacció de plans estratègics i l'elaboració d'una base de recursos patrimonials. Finalment, la transparència, la participació i el bon govern arribaran als ajuntaments valencians a través de projectes per a analitzar les línies de participació i els seus efectes en les decisions i tràmits de l'administració local.  

El diputat de la Central de Serveis Innovadors i Sostenibles i responsable del Pla de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, ha recordat que l'objectiu principal és “facilitar la incorporació en el teixit social d'aquests joves formats i becats, permetent als ajuntaments beneficiar-se del seu talent i, al mateix temps, impulsant l'activitat de les PIMES”. Per la seua banda, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, també ha destacat la importància d'aquestes experiències formatives com a promotores del talent i facilitadores de la seua fixació i tornada al territori que les recolza i sustenta. “Les administracions públiques tenen la responsabilitat d'oferir als joves una alternativa quan, en eixir al mercat laboral, es troben moltes portes tancades”, ha manifestat el president.