Versió per a imprimir

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València auspicia la creació dels Consells Municipals de Cultura

  • Els Consells municipals de Cultura s’orientaran a la elaboració d’uns Plans Municipals d'Acció Cultural (PMAC) que ajuden a vertebrar el municipi en matèria cultural
  • Es recomana fer seguiment dels objectius de la UNESCO en matèria cultural i de l’agenda 2030 per al desenvolupament sostenible
  • S’han previst 30.000 € de suport a estes iniciatives
Imagen
12/06/2020

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València auspicia la creació dels Consells Municipals de Cultura. Es tracta d’una mesura d’estímul a la cultura en clau municipalista, impulsada des de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Es recomana a les corporacions municipals la creació d’un Consell Municipal de Cultura.Per tal d’enfortir el teixit cultural municipal i reconèixer l’esforç en matèria cultural que realitzen els ajuntaments. El Consell haurà de ser reconegut en sessió plenària per cada corporació municipal interessada en adoptar-lo.

 

Per al diputat de l'àrea de Cultura, Xavier Rius, “estem convençuts que els Consells Municipals de Cultura i el Plans d’Acció Cultural poden donar estabilitat a les polítiques culturals, d’una manera sosegada, atenent a criteris objectius i tractant de garantir una gran mancança: la sostenibilitat econòmica dels projectes culturals”.

 

Aquells ajuntaments que tinguen constituït, operatiu i reconegut el seu Consell Municipal de Cultura, dins de l’exercici 2020, i abans del 31 d’octubre, ho podran notificar al SARC (Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació de València), mitjançant declaració del secretari/a de la corporació municipal, amb la finalitat de poder obtenir les ajudes o subvencions complementàries en matèria cultural, establides per la Diputació de València.

 

Per a l’exercici 2020 s’ha previst una aportació de 30.000 € per tal de reforçar i complementar l’esforç dels ajuntaments a la creació dels Consells Municipals de Cultura.

 

Amb esta mesura es pretén que el major nombre de pobles valencians assumisquen el repte d’elaborar en un termini de 24 mesos un PMAC, Pla Municipal d’Acció Cultural, que pot resultar fonamental per a traçar els objectius de cada localitat i trobar en la cultura un motor de reactivació econòmica.

 

També, amb vista a l'exercici 2021, es contemplarà la possibilitat de construir Consells Comarcals de Cultura, alternatius o complementaris, en especial en aquelles comarques amb menor població, o en aquelles interessades en promoure la cultura en l'àmbit supramunicipal.

Imatge tornar enrere