valenciaesmusica_ok_0.png
Programes Audiovisuals

València és musica

Un projecte per a difondre la música de les nostres societats musicals arreu del món.
20/12/2016

València reuneix les condicions per esdevenir la terra de la música per excel·lència. Molt més enllà d'un sentiment, la música està present en totes i cadascuna de les places i carrers dels nostres pobles. Això és una realitat constatable per poc que comencem a moure'ns per l'estirada pell del territori valencià. Les bandes, les orquestres, els músics, constitueixen, sense dubte, uns dels més importants fenòmens aglutinadors de cultura en l'univers musical que ens envolta i molt més enllà.

No debades les més de 500 bandes que hi ha en la nostra Comunitat, amb més de 200.000 músics i músiques fan d'aquest moviment associatiu un dels teixits socials més valuosos dins de les peculiaritats culturals que marquen la idiosincràsia del nostre poble. Un poble molt donat a l'autocrítica, de vegades exagerada, i poc donat a l'estima del talent que hi ha, amb unes concentracions tan elevades. A Europa ho saben bé, doncs resulta estranya aquella orquestra de primer nivell que no té cap músic valencià a les seues files. Músics formats a València i que són els millors ambaixadors que tenim per tot arreu.


L'Àrea de Cultura de la Diputació ha donat suport a les bandes de música des de temps llunyans, sempre, i ara també, en la mesura de les possibilitats que permeten uns temps difícils. Programes molt reconeguts com el Certamen de Bandes de la Diputació, que enguany ja s'acosta a l'edició número 41. També el programa Retrobem la Nostra Música, orientat a l'adquisició d'instruments i partitures, i de suport a les escoles d'educands, serveixen per a donar un suport elemental a eixe viver d'idees i projeccions personals que són les bandes de música i tota l'activitat que duen a terme.

Gravació del primer programa amb l'Orchestra Simfónica Santa Cecília, al castell de Requena, 2016.


Ara, amb el nou programa València és música, la Diputació de València obre una nova línia de col·laboració, orientada a la posada en valor i la internacionalització del nostre patrimoni, no solament musical sinó també arquitectònic, paisatgístic, social, etnogràfic..., cultural.


València és música és un seguit de programes audiovisuals amb una realització impecable i una gran qualitat de so. Els programes s'han fet pensats com a oferta oberta a les televisions que el sol·liciten, ja que la Diputació aposta per fer la major difusió possible de la música de banda i orquestra, com una manera de donar a conéixer el nostre patrimoni cultural i musical arreu del món.


L'Orquestra Santa Cecília de Requena i la Unió Musical de Carlet han estat les dues bandes seleccionades per a aquestes primeres gravacions. Totes dues foren guanyadores de les respectives categories al Certamen de Bandes l'any 2016. L'Àrea de Cultura té la ferma intenció d'agrair l'esforç que suposa presentar-se al concurs del certamen, amb pròximes gravacions de les bandes guanyadores i la difusió dels programes de València és música.

Imatge tornar enrere