Èxit de convocatòria en la presentació de la Guia de paviments

Imagen

31/5/2019

Dimarts passat tingué lloc la Jornada tècnica de presentació de la Guia de paviments asfàltics per a vies amb baixa intensitat de trànsit, a la sala d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, a la Universitat Politècnica de València.

La convocatòria va comptar amb una resposta de públic molt nombrosa que va completar l’aforament de la sala d’actes i encara es va haver d’habilitar una altra sala on poder seguir l’emissió de la jornada via streaming, que va permetre també que es poguera seguir arreu del món.

 

La Jornada es va desenvolupar d’acord amb el programa establert. La inauguració oficial va ser a càrrec del Director General  de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, de la Generalitat, i de l’actual Diputat de Carreteres, a més del president d’ASEFMA i del director de l’ETSECCP, el qual va remarcar no haver vist mai la sala d’actes tan plena.

A tot el llarg del matí, els diferents ponents van desgranar diferents aspectes de la Guia, i a poc a poc anaven incidint més i més en el plantejament que ha portat a l’elaboració d’aquesta i els avantatges que comporta. Calia explicar la seua importància i necessitat dins del conjunt de guies que elabora l’Institut Valencià de l’Edificació, i el sistema de classificació de materials i usos d’aquests. I a partir d’ací, exposar en què consisteix la proposta tècnica de la Guia, i remarcar que aquesta es fa especialment útil en àmbits de competència municipal.

Els ponents J.J. Palencia i V. Cerdán van contextualitzar la Guia dins el conjunt de les guies de l’IVE, com a documents reconeguts, que faciliten el treball de tècnics, projectistes i empreses al voltant de la construcció, i en el present cas, del disseny i construcció de vials. Al mateix temps, J.C. Jiménez va explicar la raó de ser i l’abast de la Guia, i com la xarxa viària a la qual va adreçada, amb un còmput de vehicles pesats per baix de 50 v/dia, suposa a la província de València el 90% dels km de longitud de vials de diferents titularitats, i el 82% de la superfície pavimentada de vials.

A. Sampedro i J. Felipo ens van traslladar els diferents fonaments tècnics i el sistema de classificació i ús de la guia, dues qüestions imprescindibles per obtindre'n resultats correctes i traure’n un profit més gran.

Per últim, com un duel de titans en un ring, P. Álvarez, J. Felipo i J.C. Jiménez ens van aclarir totes les incògnites al voltant de les noves tecnologies d’una forma amena i senzilla, amb aquestes mescles novedoses i paviments ultraprims, que no estan contemplades a la normativa espanyola vigent.

La Guia de paviments asfàltics per a vies amb baixa intensitat de trànsit suposa un conjunt de recomanacions i una ferramenta per ajudar els tècnics amb l’elecció de la millor solució, incloent criteris mediambientals, però sense cap pretensió de bandejar ni substituir els experts per als casos complexos.

La Guia es pot descarregar en format PDF a l’IVE, i també estarà disponible la gravació de la jornada a la pàgina d'ITAFEC .

Versió per a imprimir
Imatge tornar enrere