Versió per a imprimir

MuseumWeek 2020 comptarà amb la participació dels museus de Prehistòria i Etnologia

  • El Museu de Prehistòria de València i el Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València col•laboren amb la setena edició internacional del MuseumWeek 2020, on participen més de 60.000 persones
Imagen
09/05/2020

Els dos museus ubicats al Centre La Beneficència, Museu de Prehistòria de València i Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, preparen dues cites rellevants en l'agenda dels museus: la MuseumWeek 2020 i la celebració del Dia Internacional dels Museus el 18 de maig.

 

MuseumWeek 2020

 

Nascuda a proposta dels museus francesos el 2014, MuseumWeek és un esdeveniment internacional per a reforçar el paper dels museus en la societat contemporània. La societat globalitzada convoca en la MuseumWeek un espai per a la reflexió i per al reforçament de la missió dels museus: reivindicar els aspectes humanistes i d’enfortiment de les societats a través de la cultura i les noves tecnologies amb el públic més jove.

 

Amb les successives edicions el festival ha anat creixent en col•laboradors, fins a arribar als 60.000 participants de 100 països en l'edició de 2019. Els Museus de Prehistòria i d’Etnologia han sigut fidels a esta trobada virtual que es desenvoluparà mitjançant les xarxes socials entre l'11 i el 17 de maig.

 

L’esdeveniment resulta una bona ocasió per a “reactivar la mirada crítica i social dels museus”, ha assenyalat el diputat de l’àrea de cultura, Xavier Rius.

 

Set temes i set hastags

 

L'edició del MuseumWeek 2020 està molt orientada a la plataforma twitter, i es fonamenta en set temes, que seran etiquetats en set hastags diferents.

 

Els hashtags proposats per a les comunicacions en xarxes socials són els següents:

 

1. Dilluns 11, #heroesMW, dedicat als treballadors i treballadores que han fet front a la pandèmia.

2. Dimarts 12, el motiu d’inspiració serà #CultureInQuarantineMW, una invitació a realitzar treballs des de casa.

3. Dimecres 13, un homenatge a la colectividad, la comunidad y los esfuerzos conjuntos.

4. Dijous 14, #MuseumMomentsMW. Una bona ocasió per a recordar els millors moments de cada museu.

5. Divenddres 15. Dedicarem una mirada crítica sobre el canvi climàtic  #ClimateMW.

6. Dissabte 16.  Amb el lema #TechnologyMW tractarem d’explorar les noves relacions del museu amb la tecnologia

7. Diumenge 17. Final i clausura de l’esdeveniment amb el desig d’un somni, aspirar a un món millor  #DreamsMW,

 

Els Museus mantenen estos dies una molt activa presència diària en les xarxes socials habituals: Facebook, Twitter i Instagram, amb tota classe de propostes per a entretenir i difondre el patrimoni cultural als seus seguidors, els materials arqueològics i etnològics, jocs, fotografies i un llarg repertori de recursos.

 

D'altra banda, de camí a la celebració del pròxim Dia dels Museus, i segons ha explicat el diputat de Cultura, Xavier Rius, “coincidim plenament amb el tema d'enguany, ‘la diversitat i la inclusió cultural’, aspectes que des de fa temps ja treballem, d'acord amb les línies de la museologia actual. Hem sigut promotors del programa Friendly Museums - Museus inclusius, que tracta aspectes de la inclusió i de la diversitat, temes que precisament ara vénen proposats des de l’ICOM com a línies d'actuació remarcables en este Dia dels Museus”.

Imatge tornar enrere