itinerancies 2019

Itineràncies 2019 dels museus de la Diputació de València

 

Itineràncies Àrea de Cultura. Diputació de València

 

 

Els museus de la Diputació de València tendeixen ponts amb el coneixement i ens apropen la cultura als nostres municipis. Les exposicions itinerants són una manera activa de difondre la cultura als nostres pobles.

 

EXPOSICIONS DEL MUSEU DE PREHISTÒRIA DE VALÈNCIA

Nosaltres els deus. Maleta didàctica.
 

Sueca. Col·legi Lluís Vives. Del 10 d'abril al 6 de maig

Cullera. IES La Milagrosa. Del 6 de maig al 7 de juny

La maleta didàctica Nosaltres els Déus és una unitat portàtil que tracta sobre la Cultura clàssica i mitologia del món romà.

Està composada d’una part expositiva amb panells, vitrina i sistema multimèdia, una ludoteca, una sèrie de tallers que permeten des de la dramatització de mites fins a la realització de monedes amb escaiola, així com d’un CD interactiu amb jocs i material de suport.

 

EXPOSICIONS DEL MUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIA

 

El país que va fascinar Jean Dieuzaide

Alginet. Del 30 de març al 7 de maig

Dieuzaide era ja un reconegut fotògraf quan el 1951 va rebre l'encàrrec de dur a terme el seu primer treball a l'estranger, fet que el va portar al País Valencià al juliol d'aquell mateix any. Com ell mateix manifestaria més tard, allò que veié li va fascinar de tal manera que es va submergir «amorosament en el si d'aquest País», on va observar la pervivència d'una forma de vida, uns costums, unes tradicions, una manera de concebre el món, que poc tenien a veure amb el moment que travessava l'Europa Occidental.

 

La València oblidada. Fotografies de Joaquín Cualladó

Alborache. Del 2 al 23 de maig

Picassent. Del 28 de maig al 26 de juny

Gabriel Cualladó és sense dubtes un dels fotografs valencians amb més reconeixement dins i fora de les nostres fronteres. La mirada mirada exquisida de Cualladó sobre les persones més properes, amics, familiars, i veïns del seu barri. Un mestre de la llum i de les ombres que ara visita, de la mà del Museu Valencià d'Etnologia, diverses localitats valencianes.

 

Faixa roja faixa blava

Xeraco. Del 8 de maig al 26 de juny

Bicorp. Del 12 de juny al 8 de setembre

Una de les exposicions més exitoses del MUVAET, coproduïda amb el Museu de Pilota i l'Ajuntament del Genovés i dedicada a l’esport valencià de la pilota.

Els que visiten l'exposició podran veure com es fabriquen els elements bàsics del joc (pilotes de "vaqueta", didals, guants ...) entrades de partides històriques, cartells, panells, diorames de carrers, jocs infogràfics d'explicació del joc. Un gran nombre de recursos que acostarà al visitant a una disciplina esportiva típicament valenciana.

Imagen volver atrás