Versión para impresión

Comença el repartiment a 162 ajuntaments de la província de València

Targeta de Nadal

LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA FOMENTA L’ÚS DEL VALENCIÀ EN ELS AJUNTAMENTS


Dijous, 28 de novembre, començà el repartiment de material als ajuntaments que han sol·licitat l’Assistència tècnica en matèria de promoció del valencià. El programa inclou material de campanyes de foment del valencià, assistència tècnica per a traducció i correcció de textos, assessorament en llenguatge administratiu i jurídic i materials per a la formació en valencià.Per als ajuntaments que ja disposen de personal qualificat, les ajudes es concreten en formació específica per al personal de l’Oficina. Al curs d’enguany, amb una assistència de 45 tècnics, s’han explorat usos professionals de xarxes socials, amb la professora de la Universitat de València, Laura Ramírez Polo, i amb el periodista Joan Tudela, com redactar en les xarxes socials.


Els ajuntaments que han sol·licitat l’assistència a la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València rebran els materials següents per al foment de l’ús del valencià:


Cartells de fruites i verdures: són dos cartells que inclouen la major part de les verdures i les fruites que es poden trobar en els comerços valencians.


Cartells del peix i el marisc: són dos cartells que inclouen la major part dels productes que es poden trobar en els comerços valencians.


Cartells de rebaixes i etiquetes de preus: amb vistes a les rebaixes d’estiu i d’hivern, la Diputació oferix cartells per als aparadors dels comerços i etiquetes identificatives del preu.


Cartells del dolç i el salat: són dos cartells que inclouen productes artesans que es poden trobar en els forns valencians.


Campanya de retolació per als comerços. Lot de rètols i adhesius amb la senyalització que necessita un establiment comercial: plaques d’obert i tancat, no fumeu, privat, espenteu i estireu, etc. Adreçat a bars i restaurants i tota classe d’establiments comercials.


Els dissenys de les campanyes són els guanyadors del concurs d’idees de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.


Cartes als Reis: amb motiu de les festes de Nadal, la Diputació de València oferix als ajuntaments cartes perquè els menuts s’adrecen als Reis. En un desplegable a tot color, els més xicotets poden trobar els joguets que desitgen i escriure la carta en valencià de forma divertida.


NOVETATS D’ENGUANY


Viu el Nadal en valencià


A més de les tradicionals cartes als Reis, la Unitat de Normalització Lingüística ha creat dos campanyes per a promocionar el vocabulari del Nadal en valencià: una col·lecció de targetes de Nadal desplegables per a poder felicitar per correu postal les festes i un videoclip amb la terminologia nadalenca que es difondrà a través d’Internet. Els dos projectes formen part del conveni de col·laboració de la Diputació amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.


Taller de doblatge al valencià. «Vols doblar una pel·lícula en valencià?»


Enguany, a més, 25 pobles de la província (Genovés, Real de Gandia, Aielo de Rugat, Villanueva de Castellón, Canet d'en Berenguer, Alfafar, Albalat dels Sorells, Càrcer, Sedaví, Canals, Mancomunitat del Camp de Túria (Benaguasil), Fontanars dels Alforins, Cullera, Agullent, Quatretonda, Faura, Real de Gandia, la Pobla Llarga, l’Eliana, Beniarjó, Riba-roja de Túria, Corbera, la Font de la Figuera, Novetlè i Vilamarxant) han rebut la campanya del taller de doblatge al valencià. «Vols doblar una pel·lícula en valencià?» amb la direcció de Francesc Fenollosa.


«Sent i respira valencià» 


Exposició itinerant amb els materials de les campanyes de promoció del valencià dissenyats per l’Escola d’Art i Superior de Disseny per a la Diputació de València.


Més informació: www.dival.es/va/normalitzacio i en Facebook Valencià a la Dipu https://www.facebook.com/ValenciaALaDipu

Imagen volver atrás