Versión para impresión

Creem el web didàctic Done’m l’asguilando. Una proposta didàctica per a donar a conéixer la particularitat dels nostres costums nadalencs.

Mostra del web didàctic

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de Valencià ha presentat una proposta didàctica per a treballar l'asguilando valencià en totes les escoles.

Després d’haver editat tres discos de nadales: Donem l’asguilando!, Ara ve Nadal i El Nadal del poble, la Unitat de Normalització Lingüística ha creat un nou web Done'm lasguilando amb un projecte de centre dedicat a l’univers que arrepleguen els cançoners de Nadal.

 El recurs va dirigit al segon cicle d'infantil i a tots els cursos de primària on no sols descriu els costums dels nostres pobles en aquesta època de l'any sinó que, a més, s'adapta a la societat actual donant-li un caràcter intercultural necessari en una societat cosmopolita com és la nostra en ple segle XXI, tot això sense deixar de costat l’herència mediterrània i les característiques fonamentals d'un teixit social que des de sempre s'ha mostrat solidari.

 L'acte de presentació va tindre lloc el passat 26 de novembre a les 18.30 h, en la sala Alfons el Magnànim de la Beneficiència. Va començar i acabar amb unes cançons de Nadal interpretades per Dani Miquel, col·laborador d'un projecte que ha coordinat i dirigit el mestre, narrador i escriptor Miquel Puig.

Va comptar amb la presència de la diputada de l'Àrea de Normalització lingüística, Dolors Gimeno; del diputat de Cultura, Xavier Rius; de la directora General d’Innovació Educativa de la Conselleria d'Educació, Margarida Castellano; de Maite Monar, com a representant del Consell Escolar Valencià, del director del projecte, Miquel Puig i de la cap de la Unitat de Normalització Lingüística Immaculada Cerdà.

Aquest recurs didàctic en línia s’ha elaborat per a explotar els recursos didàctics del repertori nadalenc, en concret els del CD Done’m l’asguilando!, publicat per la Diputació de València en l’editorial Comboi Records (2015), que inclou cançons nadalenques del Grup de Restauració Folklòrica de València i Fermín Pardo, el Grup de danses El Raval, El So dels Barrejats, Cardaors, Ximo Caffarena, L’Aljama, el Grup de Danses del Pinós, el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi, Urbàlia Rurana i Maurizio Martinotti, Alimara, Dani Miquel i Pep Gimeno Botifarra.

Imagen volver atrás