Versión para impresión

La infografia «Els 15 accents diacrítics», ara en paper

  • La Impremta de la Diputació de València n’ha imprés huit mil còpies destinades als ajuntaments
Imagen

Davant la viralitat que ha aconseguit la infografia «Els 15 accents diacrítics» per les xarxes socials, s’ha fet una tirada de 8.000 exemplars en paper per a repartir-la al personal dels ajuntaments valencians a través de les AVIVA, agències de promoció del valencià.
La infografia, elaborada per la Unitat de Normalització Lingüística (UNL) de la Diputació de València, difon la simplificació de l’accentuació diacrítica en valencià, aprovada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Es pot descarregar des del subportal de la UNL del web de la Diputació: www.dival.es/va/normalitzacio/content/dubteslinguistics.
El nou acord normatiu de l’AVL estableix una reducció dels accents diacrítics de més d’un centenar a tan sols 15. L’acord es va aprovar el passat mes de juny i s’ha establit un període de tres anys durant el qual seran vigents tant la forma tradicional com la nova de simplificació dels accents diacrítics. La finalitat és permetre’n la difusió i afavorir-ne l’adaptació de qui en faça ús.
 

Imagen volver atrás