Versión para impresión

La Diputació de València col·labora en la campanya «Llegir en valencià, les nostres festes»

Llegir en valencià, les nostres festes. 2013

Llegir en valencià, les nostres festes és una proposta que contribuïx a la difusió de la nostra llengua i cultura, que té com a fil conductor les nostres festes, i en la qual col·labora la Diputació de València. Es consolida així, un any més, el compromís de la Diputació de València que, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, impulsa la iniciativa del foment de la lectura en valencià.

Enguany, amb la campanya «Llegir en valencià», tindrem l’oportunitat de donar a conéixer una selecció de les festes tradicionals valencianes. En format de llibres de butxaca escrits per un ventall de narradors de prestigi com ara Enric Lluch, Joan Andrés Sorribes, Maria Jesús Bolta, Joan Borja, Jesús Cortés, Pepa Guardiola, Teresa Broseta, Francesc Gisbert, Pep Castellano, Raquel Ricart i Josep Franco, fan en total una selecció de 13 narracions. Històries il·lustrades pel també valencià Albert Martí. Els llibres són breus i amb lletra fàcil de llegir, seleccionats per a agradar tant lectors poc habituats com a aquells amb més experiència. A més, en cada títol hi ha informació d’altres obres d’autors valencians per a continuar llegint en valencià i disponibles en biblioteques i llibreries. Els llibres incorporen també un glossari amb les paraules més significatives de la narració.

Els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, les nostres festes» es poden aconseguir ja amb el diari Levante-EMV durant set setmanes, cada dissabte i diumenge, per només un euro.

La campanya d’enguany, igual que les darreres edicions, també es complementa amb l’espai web creat exclusivament per a la campanya www.llegirenvalencia.org, falques de ràdio, articles sobre lectura i animació lectora, entrevistes, el concurs sobre els llibres per a fomentar-ne la lectura, i que permetrà els guanyadors gaudir de vals de compra de 100 euros als supermercats Consum.

Esta huitena campanya consolida un camí de col·laboració i d’unió d’esforços amb un objectiu comú: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià.  

Imagen volver atrás