Versión para impresión

Presentació del fullet "Els instruments populars valencians"

Els instruments populars

El  dijous 27 de juny es va presentar el fullet sobre els instruments populars valencians editat per la Unitat de Normalització Lingüística.

La presentació es va fer en el context d'una jornada sobre la música tradicional i els instruments populars que va comptar com a acte central la conferència de Fermín Pardo sobre «La jota i el cant de l’u a les comarques valencianes».

A l'acte també van participar els cantadors Jorge Cobos, Toni Navarro Violí, Pep Gimeno Botifarra, Àlex Torres, Pere Gumbau i les cantadores Amparo Rúbio i Maria Pilar Garcia. Entre els músics hi havia Vicent Carrasco (coordinador dels músics), Juan Escrich (guitarra), José Vicente Escuder (llaüt) i el grup de músics de Requena que acompanyen a Fermín Pardo.

El fullet inclou el nom dels instruments principals de les diverses formacions musicals tradicionals: la rondalla, la que acompanya el cant d'estil i el duet de dolçaina i tabal.

 

En el fullet s'explica que hi ha d'altres instruments que s'han usat en estos conjunts musicals i quins són els que predominen hui en dia: els que són il·lustrats per la dissenyadora i dibuixant alemanya Lena Hesse, que va ser estudiant d'Erasmus a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València i va ser seleccionada per a este treball per la seua originalitat.

El fullet desplega alguns instruments en relleu en obrir-se i inclou algunes segones denominacions que valen la pena de conservar com simbomba/pandorga, castanyoles/postisses o dolçaina/xirimita. Els textos explicatius fan un resum sobre repertori i ambients en què s'usen estos instruments. S'ha comptat amb l'assessorament de l'Associació Tramús, dedicada a la divulgació de la tradició musical valenciana i editora de la revista Caramella dedicada a la cultura popular.

Més informació

Imagen volver atrás