Vocabulari de la terminologia culinària

Adob

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha creat el vocabulari de la terminologia culinària en format de postals que seran difoses en les xarxes socials.

Les postals contenen una imatge representativa, del fotògraf Ximo Tomàs, i un text amb les formes sinònimes del terme i les equivalències en castellà, anglés i francés. Finalment, hi apareix la definició del terme, sovint amb un exemple. Les fonts de consulta han sigut el Diccionari de procediments culinaris (en línia), el Portal Terminològic Valencià i el Diccionari Normatiu Valencià.

Els quinze termes que es difondran són, en ordenació alfabètica: adob, almívar, batre a punt de neu, carar, cerndre, confitar, escaldar, esprémer, dessalar, ofegar, pessic, salmorra soflimar, tallar a la brunesa i tallar a la juliana.

Disponibles en les xarxes socials de Valencià a la Dipu en Facebook, Twitter i Instagram.

 DescripciónTamaño
icono application/pdfVocabulari de termes de la cuina73.85 MB
Imagen volver atrás