Ecovitrum: Una segona oportunitat a residus elèctrics i electrònics

Ecovitrum: Una segona oportunitat a residus elèctrics i electrònics

ecovitrum.png

Medi Ambiente

 

Eco-Vitrum és un projecte innovador i pioner a Europa, que cerca donar-li una segona oportunitat a residus elèctrics i electrònics com a televisors i pantalles d'ordinador, transformant estos productes en materials de la construcció.
 
El projecte Eco-Vitrum establix l'objectiu de transformar estos residus urbans en matèries primeres per a la fabricació de productes com; rajoles ceràmiques, marbres artificials i mobiliari urbà. Evitant d'esta forma haver de depositar els components en abocadors de seguretat.
 
Este projecte permetrà la posada en funcionament a la Comunitat Autònoma Valenciana d'una planta de tractament de residus elèctrics i electrònics única a Europa, capaç de transformar els diferents vidres dels televisors i monitors retirats en matèries primeres de primera qualitat per a la indústria dels materials de la construcció. Esta planta tindrà una capacitat de tractament de 15.000 unitats al mes, obtenint després del procés un material preparat per a la seua reutilització.
 
El projecte Eco-Vitrum té un termini de de execució de tres anys, de gener de 2010 a desembre de 2012, el pressupost total del projecte ascendix a 2.397.711 d'euros.
 
Aportació al pressupost:
- Unió europea: 1.136.139 euros
- Els socis del projecte: 908.571 euros
- La Diputació Provincial de València: 353.001 euros
Imagen volver atrás

Connecta't