Versión para impresión

Les campanes restaurades de Foios toquen amb el Corpus

  • La Diputació de València ha subvencionat amb 20.000 euros la restauració de les campanes que seran beneïdes després de la missa major del Corpus
El alcalde y el párroco posan ante una de las campanas restauradas
09/06/2012

L'església de l'Assumpció de la Mare de Déu de Foios lluïx de nou les seues quatre campanes després d'haver sigut restaurades a causa del precari estat de conservació. El temps i el clima havien fet estralls en elles, cosa que impedia gaudir del so original.

Demà, diumenge de Corpus, serà la benedicció després de la missa major, amb l'assistència de les primeres autoritats locals i molts veïns expectants pel bon treball realitzat.

Les quatre campanes estan fetes de bronze; la més gran és la de la Mare de Déu de l'Assumpció, amb un pes aproximat de 1.800 kg, i data de 1951. Per grandària, la seguix la campana de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de Foios, de 1947 i amb 580 kg de pes; la del patró, Sant Roc, és la que continua en grandària, del mateix any i un pes de 355 kg, i la més xicoteta és la de Sant Josep, de 1804 i un pes aproximat de 255 kg.

Les campanes van ser retirades per a ser restaurades fa un parell de mesos per l'empresa 2001 Técnica y Artesanía, SL, de Massanassa, amb l'esperança que estigueren de nou operatives per a la festivitat del Corpus, com finalment ha sigut, per a satisfacció dels veïns.

La intervenció ha consistit a recuperar el so del bronze original, com també substituir els jous metàl·lics per altres de fusta a l'estil valencià que, junt amb la instal·lació de nous sistemes de voltejos per impulsos, emulen el volteig manual.

El rector de l'Assumpció de la Mare de Déu, Vicent Cerezo, va indicar que «és molt grat contemplar les quatre campanes després del treball de recuperació. Estaven prou deteriorades i estem molt agraïts a la Diputació de València per l'ajuda que ens ha permés recuperar una altra part del nostre patrimoni i avançar un poc més en l'enorme treball que s'està realitzant perquè la nostra església torne a lluir com es mereix».

 

Recuperar el patrimoni

L'alcalde de Foios, Héctor Vicente Bueno, es mostrava molt satisfet amb el treball realitzat perquè «calia la intervenció per l'estat en què es trobaven les campanes. Han sigut 20.000 euros molt aprofitats i que vull agrair al president Rus, per la seua constant preocupació per la conservació del nostre patrimoni històric artístic».

«Per a tots els veïns de Foios la nostra església és un orgull i per això esta restauració permetrà als veïns contemplar les campanes en tota la seua esplendor», va finalitzar Bueno.

 

El temple parroquial

Es tracta d'un edifici de tres naus i creuer, amb una torre campanar de la mateixa època que l'església. De l'interior cal esmentar diversos retaules barrocs, com també les pintures neoclàssiques i la imatgeria, entre la qual destaca especialment la de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de Foios.

Imagen volver atrás

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet