VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

En el Pla de Formació de la Diputació de València, s'arreplega com a objectiu d' aquest, entre altres, fomentar l'ús del valencià en l'activitat administrativa. Amb aquesta finalitat, la Diputació de València, a través del Servei de Formació i de la Unitat de Normalització Lingüística, iniciarà el  “Voluntariat pel Valencià”, un programa que té com a objectiu potenciar l'augment de parlants en valencià. (vegeu vídeo adjunthttps://youtu.be/arG2x_EYK68).

Per a posar en marxa aquesta iniciativa s'ha comptat amb el suport i l'experiència d' Escola Valenciana, que ha proporcionat el material de suport al voluntariat.

El Voluntariat pretén donar, a tot el personal que treballa en la Diputació de València, l’oportunitat de conéixer i fer servir la nostra llengua.

Aquest programa posa en contacte empleats i empleades que són valencianoparlants (voluntaris i voluntàries) amb persones que volen parlar en valencià (l’alumnat). Les persones voluntàries comparteixen conversació en valencià amb persones que no el parlen o que volen practicar-lo oralment.

Les parelles lingüístiques (persona voluntària + alumne o alumna) hauran de quedar un mínim de 15 hores durant 8 setmanes per a practicar la llengua oral. Aquesta modalitat d’aprenentatge de la llengua és una manera d’aprendre alternativa a un curs.

Imatge tornar enrere