Allà on naix la música

Vídeo amb vocabulari de les bandes de música, un minireportatge d’animació que destaca amb tocs humorístics la rellevància de les bandes de música valencianes i la seua implicació en les celebracions de la nostra terra.

És una creació de Granissat Estudi Creatiu produïda per la UNL - Diputació de València, amb música original de Jesús Campos Gonzàlez i locució de Reis Juan, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Un audiovisual pensat per a xarxes i missatgeria instantàni.

Mitjançant aquest vídeo d’animació, es repassa el vocabulari en valencià i tot el que gira al voltant de les bandes de música. El format del vídeo permet mesclar imatges en blanc i negre i altres textures i formes més acolorides, que permeten transmetre la trajectòria centenària de la tradició musical del poble valencià i, al mateix temps, fer pedagògic i atractiu el vídeo. ‘Allà on naix la música’ repassa les fites més importants de les bandes musicals valencianes, els instruments, la formació que compon una banda de música i la diferència amb la banda simfònica. S’ha fet una composició musical ad hoc a càrrec de Jesús Campos que acompanya perfectament les imatges i ens trasllada d’un concepte a un altre mitjançant els instruments que podem escoltar a una banda de música. La veu en off va a càrrec de la periodista Reis Juan. El vídeo, com la resta de materials que crea la Unitat de Normalització Lingüística, està disponible en el web www.dival.es/normalitzacio i en les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) en el compte de Valencià a la Dipu.

Imatge tornar enrere