CD de Nadal 'Done'm l'asguilando!'

Imagen

Disc de nadales Done'm l'asguilando! Cançons populars del Nadal valencià, que dona a conéixer una série de nadales de tot l’àmbit territorial valencià des del Pinós fins a Vinaròs i enllaça amb les produccions musicals que ja va fer la Diputació de València, Nadal valencià I i II els anys 1979 i 1980.

Els intèrprets de les nadales seleccionades són: Pep Gimeno Botifarra, Dani Miquel, Alimara, Urbàlia Rurana, el grup de danses Carrascal d’Alcoi, Grup de danses del Pinós, L’Aljama, Ximo Caffarena, Cardaors, El So dels Barrejats, el grup de danses El Raval i el Grup de Restauració Folklòrica de València amb Fermín Pardo. La selecció de cançons ha estat feta pel crític i investigador Josep Vicent Frechina i la gestió editorial ha anat a càrrec de Comboi Records. El disseny, il·lustracions i maquetació són de Neus Pla.

Aquest és el primer CD que la Diputació de València dedica al repertori nadalenc valencià, després ha publicat Ara ve Nadal i El Nadal del poble amb versions d’alguns dels intèrprets i formacions de música pop i rock i de folk més importants del panorama actual.

Done'm l'asguilando! Cançons populars del Nadal valencià forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per la Diputació de València. El disc s’ha distribuït entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià.

L’edició és gratuïta per als ajuntaments i es pot escoltar a valenciaaladipu.bandcamp.com/album/donem-lasguilando i en la plataforma Spotify: https://open.spotify.com/album/1cJPPbjB2Zc9NjLGXqozXE

Imatge tornar enrere