CD 'El Nadal del Poble'

Imagen

Disc de 15 nadales en versió folk El Nadal del poble (Mésdemil, 2017) que pretén recuperar i fer arribar a tots els racons del territori valencià aquest repertori tan valuós de cançons populars. El CD es distribueix als ajuntaments de la província de València que han sol·licitat l'assistència en matèria lingüística i des d'ací pot arribar als comerços locals o a les entitats que organitzen fires de Nadal. També es pot usar amb finalitat didàctica a les escoles de cada poble.

Aquest és el tercer CD que la Diputació de València dedica al repertori nadalenc valencià, després de Done’m l’asguilando! Ara ve Nadal.  En aquest sentit, El Nadal del poble, versionat per alguns dels intèrprets i formacions de música folk més importants del panorama actual, és una segona oportunitat per a una col·lecció de cançons que fins no fa molt de temps ressonaven per les places i els carrers dels nostres pobles i ciutats.

En l’enregistrament han participat un total de 15 artistes i grups de música valencians. Xavier de Bétera ha versionat la nadala Cançó de l’alloguer (Càlig); Josep Aparicio ‘Apa’ interpreta Ja pugen, ja baixem (la Vila Joiosa); Hilari Alonso canta Asguirlando de l’Orxa; Carraixet posa veu al tema Tio Parrilla (Vallada); Urbàlia Rurana aporta Pastorets i pastoretes (el Castell de Guadalest); Musicants canta Asguilando de Moixent; La Romàntica del Saladar ha versionat Tot són penques! (Gata de Gorgos); Pep Gimeno ‘Botifarra’ interpreta Posa vi, Pepeta (Xàtiva); la intèrpret Mara Aranda canta Campanetes i picarols (Alfarb); Jonatan Penalba Entra, entra, motxilero (Monòver); Som Romancers aporta Ai, pastissets, pastissets (Alcàsser); Arrop i Talladetes interpreta Aguinaldo de Massamagrell; Tres Fan Ball Vinga tia Maria (el Pinós); Trompa i Fil canta el tema La nit de matines (les Coves de Vinromà) i Sitja posa música a En el sòl d’una penya (Artana).

El compacte ha comptat amb la compilació i selecció del crític musical Josep Vicent Frechina, el disseny de Daniel Olmo, d’Estudi Grafema, i producció musical a càrrec de Mésdemil, segell discogràfic especialista en música actual.

El Nadal del poble forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per la Diputació de València. El disc està sent distribuint entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià.

L’edició és gratuïta per als ajuntaments i es podran escoltar les cançons a mesdemil.bandcamp.com/album/el-nadal-del-poble

 

Més informació: www.mesdemil.com/release/vvaa-el-nadal-del-poble/

Imatge tornar enrere