Joc per a aprendre valencià: Enjogassa't

Imagen
«Enjogassa’t» és el joc que hem creat des de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València per a aprendre valencià d'una manera divertida.
No es tracta d’una app, sinó d’un joc en línia. Per a poder accedir al joc simplement cal anar a www.dival.es/enjogassat i registrar-se, no cal baixar res d'internet, i es pot jugar amb dispositius diferents: tauletes, ordinadors i telèfons.
 

El joc està organitzat de la manera següent:

Hi ha 6 illes-comarques, que tenen 18 mons en total. El món 0 té 7 lliçons (Estrela fugaç, Cometa, Radar, Tutorial i Dites i refranys). S'hi tracta de contingut especial.

Cada comarca-illa té tres mons que practicaran amb Arrancalèxic, Bufaaccents i Tombaerrors.

La Safor té els mons 1, 2 i 3 (menor dificultat, nivells A1-A2).

La Marina té els mons 4, 5 i 6.

Els Ports té els 7, 8 i 9.      

La Costera té els 10, 11 i 12.

El Comtat té els 13, 14, 15.

L'Alcalatén té els 16, 17 i 18 (major dificultat, nivells C1-C2).

 

Si el món 0 té 7 lliçons i del món 1 al 18 tenen cada un 5 lliçons, i cada lliçó pot tindre entre 25 o 40 preguntes, tenim un resultat de més de tres mil preguntes per a poder jugar.

 

Les mecàniques del joc són diverses: relacionar parelles de paraules, grup de paraules, detectar errors, escriure, triar, completar, etc.

 

Qui juga pot veure els encerts i els percentatges de l'evolució del seu aprenentatge, d'acord amb els nivells que estableix el Marc Comú Europeu d'aprenentatge de llengües.

 

La nostra filosofia d'aprenentatge és aprendre fent. Us trobareu situacions comunicatives útils; que es poden desglossar de més informals o col·loquials fins a més formals. 
 
Amb Arrancalèxic es treballa sobretot el vocabulari tot i que introduïm preguntes sobre dubtes ortogràfics. El segon nivell és Bufaccents on apareixen preguntes sobre ortografia, però també de lèxic i vocabulari. I per últim, el tercer nivell de dificultat seria Tombaerrors que se centra en la gramàtica, però també apareixen preguntes d'ortografia i de lèxic i vocabulari. En resum, la nostra idea és jugar amb la repetició de preguntes sobre temes lingüístics que ja s'hagen assolit en nivells anteriors.
Imatge tornar enrere