Versió per a imprimir

La Diputació reconeix el treball de l’agència AVIVA de Silla en el foment del valencià

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha creat els guardons Re-coneixements de la Cultura 2019 per a destacar el treball dels ajuntaments i la col·laboració amb els diferents serveis que integren l’Àrea.

En el cas del foment del valencià, la proposta de la Unitat de Normalització Lingüística ha sigut guardonar el treball de l’agència AVIVA de foment del valencià de l’Ajuntament de Silla per la campanya «Valencià per la igualtat». Aquesta campanya, que s’ha difós a través dels ajuntaments, fomenta l’ús igualitari de la llengua.

Impulsada pel Servei de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla, al capdavant de la qual està la tècnica lingüística Empar Minguet, la campanya «Valencià per la igualtat» té com objectiu modificar la forma d´expressar-nos en l’Administració pública per tal d’emprar un llenguatge inclusiu que tinga present les dones i els homes, i ens ajude a canviar la nostra percepció cap a una realitat més igualitària i integradora, com exigeix el marc legal. Una activitat de sensibilització, fonamentalment, per a evitar eufemismes.

La col·laboració de l’Ajuntament de Silla amb la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha permés elaborar la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local. Una guia que forma part també dels materials de referència del curs de Llenguatge inclusiu que hem creat a la Diputació de València entre el Servei de Formació i la Unitat de Normalització Lingüística amb la participació activa d’Empar Minguet, tutora en línia de formació dels plans provincials.

La qualitat dels materials, la difusió en els ajuntaments, la col·laboració amb la Diputació de València i, sobretot, la generositat amb què treballa l’agència AVIVA de foment del valencià de l’Ajuntament de Silla l’han feta guanyadora del Re-coneixement de la Cultura 2019.

Imatge tornar enrere