Parlem de pilota. Infografies i web interactiva

El carrer

Parlem de pilota és un projecte gràfic de divulgació sobre pilota valenciana. Quatre il·lustracions temàtiques: el trinquet, el carrer, tipus de jugadors i tipus de colps conformen esta campanya didàctica que pretén fer visible la riquesa lèxica de l’esport dels valencians i valencianes. El projecte es complementa amb un web parlemdepilota.dival.es on l'usuari podrà descobrir més informació dels termes. 

La pilota valenciana és molt més que un esport. És una peça fonamental de la nostra cultura i, al mateix temps, un univers desconegut per a bona part de la societat. Parlem de pilota té com a objectiu oferir una aproximació didàctica al joc dels valencians, a partir d’alguns dels mots que conformen el vocabulari únic d’esta tradició endèmica.

Què vol dir que un jugador és una granera? I si parlem d’una jugadora fartera, a què ens estem referint? Hem escoltat sovint el nom dels colps propis de la pilota valenciana però... sabem què significa realment pegar-li de manró? I si un parroquià del trinquet ens conta que la pilota ha colpejat la careta, sabem de què està parlant? La resposta a totes estes qüestions es pot trobar de manera interactiva al web parlemdepilota.dival.es

A través d’estes quatre il·lustracions temàtiques interactives, l’usuari pot descobrir el significat d’algunes de les paraules més importants, curioses o particulars de la pilota valenciana. I, si vol, pot descarregar en màxima definició les imatges per a imprimir-les o compartir-les, tot col·laborant en la difusió i visibilització del nostre esport.

El projecte ha sigut coordinat per Àlex Blat, mentre que l’alcoià Pau Valls ha creat les il·lustracions i l’agència Sud+Sud s’ha encarregat del disseny i el web. Les definicions dels mots han sigut extretes del Vocabulari del joc de pilota de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que també es pot descarregar des del web del projecte. 

 DescripcióMida
icono application/pdfInfografies de la pilota en mida A314.64 MB
Imatge tornar enrere