Sona tan bé. Les paraules de la iaia

Sara Vallés

La campanya ‘Sona tan bé’ és una col·lecció de vídeos musicals amb els quals es pretén promocionar l’ús del valencià, en especial en escenaris urbans.<--break- />

En el primer episodi, titulat ‘Les paraules de la iaia’, l’actriu Sara Vallés interpreta una jove de ciutat que s’enamora en escoltar dos de les paraules que utilitzava la seua iaia quan ella era menuda. A través d’una cançó satírica, fresca i amb reminiscències de la música dels anys 60, l’actriu posa en valor i reivindica algunes paraules pròpies del valencià que cada vegada estan més en desús, en especial entre la gent jove que habita les grans poblacions.

Este episodi enceta un conjunt de vídeos musicals, tots ells amb banda sonora original, que tractaran de manera distesa diferents situacions lingüístiques que qualsevol valencianoparlant ha viscut en el seu dia a dia, sempre amb un enfocament positiu i desenfadat. Una manera original i divertida de reivindicar l’ús de la llengua pròpia.

El creador de la campanya ‘Sona tan bé’ és el músic i guionista Àlex Martínez Orts, cantant i compositor del grup valencià Tardor. Ell s’ha encarregat de la composició de la música original de l’espot, a més de la direcció de la peça audiovisual. L’equip el completen Nacho Toledo (Direcció de fotografia), Cesc Domènech (Direcció de producció), Emilio J. Aliena (Cap de so), Marc Arenas (Postproducció de so), Elena Monterde (Maquillatge i perruqueria), Borja Llorens (Ajudant de càmera) i Vitor Jonis (Elèctric). La cançó ha sigut enregistrada a Carcosa Studio per Guillermo Sanz, qui s’ha encarregat de la producció. El grafisme de la campanya és obra de l’agència Sud + Sud.

Imatge tornar enrere