El Premi Iturbi, que va nàixer en 1981, ha estat un premi internacional que, al llarg del temps, i amb la participació de nombrosos pianistes vinguts d’arreu del món, s’ha anat consolidant com un referent de l’escena musical. Igualment, molts dels joves pianistes que han configurat la seua història són hui dia artistes de prestigi reconegut.

És per això, que amb motiu de les seues 20 Edicions, la Diputació de València vos presenta tot un seguit d’activitats, recitals i concerts per tal de celebrar l’exitosa trajectòria d’aquest concurs.

Dins d’aquest programa, les comarques valencianes podran gaudir, entre d’altres, de recitals i concerts de pianistes com Elza Kolodin, primera guanyadora del premi, o el valencià Josu de Solaun, únic espanyol en guanyar aquest guardó. Pianistes que dedicaran algunes de les seues hores a València per entrar en contacte amb joves pianistes dels conservatoris valencians.

Per una altra banda, la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència acollirà un cicle de conferències i taules redones sobre les figures d'Amparo i José Iturbi, i de les noves perspectives del propi Premi Iturbi. Aquestes xarrades tindran, com a complement, l'exposició Iturbis, una mostra de fotografies i d'altra documentació d'interés sobre aquests dos germans universals.

Els Iturbi es fan grans i, des de la Diputació de València, volem celebrar-ho. Esperem que gaudisquen d’aquesta programació.

Tota la informació del concurs internacional a la web: http://www.pianoiturbi.com/

 

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València celebrarà, durant el mes de setembre de 2018, el Cicle de Recitals del Concurs Internacional de Piano de València “Premi Iturbi” i portarà als municipis i les comarques els guanyadors i les guanyadores del Certamen, alhora que tractarà d’implicar directament els ajuntaments en la seua organització.

Imatge tornar enrere