Imagen

Dinamitzar i descentralitzar la cultura, contribuir a la vertebració del territori, eixos són els objectius bàsics que mouen la Diputació de València a escometre iniciatives com aquesta: fer l’òpera portàtil i dur-la a tots els racons del nostre territori. No hi ha dubte que és una tasca que requereix un esforç ingent, però estem segurs que val la pena.(Segueix llegint)

L’òpera és una representació que beu de fonts antigues i personatges mítics, però a més, té encara un gran recorregut i projecció per davant. Representada sobre els escenaris de qualsevol espai, l’òpera és una de les manifestacions de la cultura occidental més completes. Un teatre, un escenari i una representació que projecta la música des de la plasticitat del cos i de la veu; això i molt més és l’òpera, eterna aspirant a convertir-se en un art total.

Nosaltres volem acostar l’òpera a la ciutadania i estimular l’afició de nous públics, perquè solament així li podrem garantir un futur d’excel·lència i la professionalització sostinguda dels artistes. Volem contribuir a eixamplar l’horitzó de l’òpera més enllà de les catedrals del cant, volem fer-la més accessible, inclusiva, immersiva, perquè en dur-la als nostres pobles tot el món, sense cap condició, puga gaudir de la bellesa que l’envolta.

Les Arts Volant és un projecte d’innovació cultural que després de mesos de treball, arrancà a l’estiu del 2017, permetent que deu municipis valencians gaudiren en primícia d’aquest espectacle. En 2018 catorze municipis més es sumaren al recorregut de Les Arts Volant, un projecte que ha fructificat gràcies a la conjuntura i la cooperació entre les diverses administracions, així com a l’esforç comú i l’entusiasme que han mostrat tots els ajuntaments implicats. Les Arts Volant ha estat possible gràcies a la cooperació entre el Palau de les Arts, creador del projecte, i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, promotora i difusora d’aquestes representacions als pobles de les comarques valencianes. L’Ajuntament de València també s’ha implicat per tal d’aconseguir que els barris de la gran ciutat puguen disfrutar d’aquest espectacle únic.

Bastià i Bastiana és la primera òpera portàtil de les Arts Volant, a la qual li seguiran moltes altres en anys vinents.
 

La Diputació de València, a través de l'Àrea de Cultura, duu a terme campanyes d'activitats culturales denomidades Les Arts Volant, D'Arrel, Escena Erasmus, Etnomusic i Desconfinant la Cultura, mitjançant les quals difon la cultura a les comarques de la província. 

Les accions seran organitzades per la Diputació de València. Aquestes activitats es duran a terme per aquelles entitats locals que disposen d'espais adequats per a realitzar-les. A l'efecte d'una adequada organització i coordinació, la Diputació de València insta les entitats locals interessades a acollir aquestes activitats al fet que remeten la seua sol·licitud de col·laboració a través d'https;//www.sede.dival.es carpeta Ajuntament/altres tràmits.

El BOP núm. 38, de 25 de febrer de 2021, publica l'anunci del Diputat de l'Àrea de Cultura número 1.273, de 10 de febrer de 2021, que aprova el procés de selecció dels municipis que participaran en les activitats culturals de l'Àrea de Cultura.

El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils a partir de l'endemà a la publicació de l'anunci en el BOP. Del 26 de febrer a l'11 de març de 2021.

El BOP núm. 50, de 12 de març de 2020, publica la selecció de les entitats locals on es realitzaran les activitats culturals organitzades per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València: Les Arts Volant, Escena Erasmus, D'Arrel.

Publicat en el BOP número 15, de 23 de gener, l'anunci del procés de selecció dirigit a ajuntaments per a participar en les activitats de l'Àrea de Cultura 2020: Les Arts Volant, D'Arrel i Escena Erasmus. Termini de sol·licitud entre el 24 de gener i el 6 de febrer.

Imatge tornar enrere