Imagen

Dinamitzar i descentralitzar la cultura, contribuir a la vertebració del territori, eixos són els objectius bàsics que mouen la Diputació de València a escometre iniciatives com aquesta: fer l’òpera portàtil i dur-la a tots els racons del nostre territori. No hi ha dubte que és una tasca que requereix un esforç ingent, però estem segurs que val la pena.(Segueix llegint)

L’òpera és una representació que beu de fonts antigues i personatges mítics, però a més, té encara un gran recorregut i projecció per davant. Representada sobre els escenaris de qualsevol espai, l’òpera és una de les manifestacions de la cultura occidental més completes. Un teatre, un escenari i una representació que projecta la música des de la plasticitat del cos i de la veu; això i molt més és l’òpera, eterna aspirant a convertir-se en un art total.

Nosaltres volem acostar l’òpera a la ciutadania i estimular l’afició de nous públics, perquè solament així li podrem garantir un futur d’excel·lència i la professionalització sostinguda dels artistes. Volem contribuir a eixamplar l’horitzó de l’òpera més enllà de les catedrals del cant, volem fer-la més accessible, inclusiva, immersiva, perquè en dur-la als nostres pobles tot el món, sense cap condició, puga gaudir de la bellesa que l’envolta.

Les Arts Volant és un projecte d’innovació cultural que després de mesos de treball, arrancà a l’estiu del 2017, permetent que deu municipis valencians gaudiren en primícia d’aquest espectacle. En 2018 catorze municipis més es sumaren al recorregut de Les Arts Volant, un projecte que ha fructificat gràcies a la conjuntura i la cooperació entre les diverses administracions, així com a l’esforç comú i l’entusiasme que han mostrat tots els ajuntaments implicats. Les Arts Volant ha estat possible gràcies a la cooperació entre el Palau de les Arts, creador del projecte, i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, promotora i difusora d’aquestes representacions als pobles de les comarques valencianes. L’Ajuntament de València també s’ha implicat per tal d’aconseguir que els barris de la gran ciutat puguen disfrutar d’aquest espectacle únic.

Bastià i Bastiana és la primera òpera portàtil de les Arts Volant, a la qual li seguiran moltes altres en anys vinents.
 

El BOP núm. 50, de 12 de març de 2020, publica la selecció de les entitats locals on es realitzaran les activitats culturals organitzades per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València: Les Arts Volant, Escena Erasmus, D'Arrel.

Publicat en el BOP número 15, de 23 de gener, l'anunci del procés de selecció dirigit a ajuntaments per a participar en les activitats de l'Àrea de Cultura 2020: Les Arts Volant, D'Arrel i Escena Erasmus. Termini de sol·licitud entre el 24 de gener i el 6 de febrer.

Imatge tornar enrere