Versió per a imprimir

14 companyies oferiran 30 representacions en 19 municipis de la Vall d’Albaida en la XXXV Mostra Internacional de Titelles

  • El diputat de Cultura, Xavier Rius, destaca l’aposta de la Diputació en este certamen, que inclou per al públic adult l’obra ‘Vida’ de la companyia Javier Aranda
  • La companyia txeca Pavel Smid oferirà el seu espectacle ‘Un cuento del viento’ a Castelló de Rugat
Imagen
30/10/2019

La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida (MIT), que se celebrarà del 7 al 10 de novembre, estarà composta de 30 representacions de 14 companyies diferents en 19 municipis de la comarca. Així ho anunciaven a la presentació oficial de tota la programació, que es duia a terme a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Junt amb el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, també participaven el diputat de Cultura, Xavier Rius; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; i la directora artística de la MIT, Marisol Limiñana.

 

Gomar obria l’acte agraint “el treball i l’esforç que fan tots els pobles de la Vall d’Albaida, personal de la Mancomunitat i administracions públiques per tirar endavant esta Mostra que ja compleix 35 anys d’història i que treballa des del municipalisme i fent cultura entre tots”. “El món del titella i del teatre d’objectes són espectacles que sorprenen tant a majors com a menuts, i des d’ací anime a tothom a gaudir de la Mostra”, declarava Gomar.

 

Des de la Diputació de València, Xavier Rius destacava la unió de tots els municipis, siguen del color que siguen, en esta Mostra Internacional de Titelles que ha fet que la Vall d’Albaida siga reconeguda fora del territori valencià.

 

Per la seua part, Abel Guarinos incidia en la importància que té este tipus d’iniciatives amb les quals es defensa que la cultura arribe a tots els municipis, independentment de la seua població. Guarinos destacava també com un festival que va nàixer de manera modesta s’ha convertit a poc a poc en internacional i ha abastat a tota classe de públic.

 

Finalment, Marisol Limiñana, qui porta ja dos anys al capdavant de la direcció artística de la MIT, explicava que el festival no és internacional únicament per comptar amb artistes estrangers, sinó que moltes de les companyies nacionals han presentat els seus espectacles arreu del món, com és el cas de la companyia Javier Aranda, qui estos dies es troba a La Habana (Cuba). Serà justament esta companyia qui representarà ‘Vida’, una obra dedicada per al públic més adult, que demostrarà que els  titelles no són només cosa de xiquets.

 

Caràcter mancomunat

 

Totes les intervencions han coincidit en destacar el caràcter mancomunat de la MIT i la democratització de la cultura, ja que esta iniciativa permet que espectacles de qualitat i amb renom internacional arriben a poblacions molt menudes.

 

D’esta manera s’ha donat a conéixer la programació al complet. A la companyia txeca Pavel Smid ja anunciada al mes de juliol, s’afegeixen Festuc Teatre, La Tartana, Teatro Gorakada, La Carreta Teatre, La Gotera de Lazotea, Teatre a mà, Vudú Teatre, Centre de Titelles de Lleida, Xirriquiteula Teatre, Xavi Lozano, Companyia Javier Aranda, Cazando Gamusinos i Companyia Lucas Escobedo.

 

Estes companyies procedents de la Comunitat Valenciana, País Basc, Catalunya, República Txeca, Madrid o Aragó realitzaran fins a 30 representacions, per a tots els públics, a 19 municipis de la comarca: Benigànim, Montaverner, Atzeneta d’Albaida, Aielo de Malferit, Salem, l’Olleria, Otos, Montitxelvo, Fontanars dels Alforins, Castelló de Rugat, Ontinyent, el Palomar, Ràfol de Salem, Albaida, Alfarrasí, Fontanars dels Alforins, Agullent, la Pobla del Duc i Quatretonda.

 

Cal destacar que el diumenge dia 10, la Companyia Lucas Escobedo representarà ‘YOLO’ a la capital de la Vall d’Albaida, una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i que encara que no està inclosa a la MIT, s’ha fet ressò al tractar-se també d’una oferta cultural dins del teatre d’objectes. ‘YOLO’ es una producció del Teatre Escalante de la Diputació, que s’ha convertit en el millor espectacle de circ en la segona edició dels premis Arts Escéniques Valencianes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet