Versió per a imprimir

50.000 televisors de la província s’han transformat en taulells amb Ecovitrum

  • Enguix: «Una nova maquinària de la planta pilot de Beniparrell permet el reciclatge dels aparells que arriben en mal estat i que abans no tenien eixida»
  • El programa europeu que desenvolupa la Diputació de València ha evitat el consum de 1.250 tones de matèries primeres d’origen natural
El director d'Esmalglass explica a Enguix el procés de reciclatge
20/01/2013

 

El diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix, ha visitat la planta de reciclatge de televisors de Beniparrell, Recytech, impulsada per la corporació provincial, que hi ha descontaminat i adequat 50.000 monitors de televisió espatllats per al seu posterior ús en el sector de la ceràmica a través del projecte Ecovitrum.

 

«La posada en marxa d’esta nova maquinària permet la utilització per a la indústria del gres dels tubs de raigs catòdics de les televisions velles convencionals, que es deixen en els abocadors», ha declarat el diputat provincial, qui ha pogut comprovar el treball fet en l’empresa de reciclatge que «augmenta la capacitat de treball i permet el reciclatge dels televisors que arriben en mal estat a la planta i que abans no tenien eixida».

 

A la planta també va acudir el cap de Servici de Medi Ambient de la corporació provincial, Emilio Sanchis, el director d’Ecovitrum, Javier Ferrer, i el gerent de Recytech, Gustavo Espejo, qui va comentar durant la visita a la planta que esta nova línia de tractament «és fonamental, ja que s’aconseguix extraure el fòsfor dels aparells fracturats per a, finalment, obtindre un vidre llavat, completament descontaminat i òptim parra la reutilització en la indústria ceràmica».

 

Recytech està finançada amb fons europeus que la Diputació de València ha obtingut en el marc del projecte Ecovitrum i amb una capacitat de tractament de 5.000 aparells elèctrics al mes donarà eixida als vidres dels monitors de tota la província que arriben en mal estat.

 

A continuació, el responsable provincial de Medi Ambient es va acostar fins a Vila-real per a conéixer el treball que realitza l’ empresa Esmalglass, multinacional fabricant d’esmalts ceràmics que enforna els vidres per a la fabricació de frites, component principal dels taulellets. El director de l’entitat, Manuel Sanz, va explicar al diputat en què consistix el procés de transformació.

 

Ecovitrum

 

Ecovitrum és una iniciativa liderada per la Diputació de València i finançada per la Unió Europea, que ha permés convertir 50.000 televisors en matèries primeres per a la indústria del gres.

 

A més del desenvolupament d’una planta pilot per a la reutilització dels televisors, Ecovitrum ha evitat el consum de 1.250 tones de matèries primeres d’ origen natural per mitjà del reciclatge d’estos aparells elèctrics. Igualment, ha aconseguit la millora dels sistemes de seguretat i emmagatzematge de rebuigs en els ecoparcs de la província amb la implantació de contenidors pilot, perquè els residus arriben a les plantes de tractament en bon estat per al seu reutilització posterior.

 

Conscienciació ambiental

 

Dins del programa europeu, La Diputació de València ha ensenyat a 6.500 escolars a reciclar aparells electrònics per mitjà d’ una campanya de conscienciació ambiental que s’ha desenvolupat en 19 centres de la província.

Declaracions d'Enguix
Declaracions d'Enguix
Declaracions d'Espejo
Declaracions d'Espejo
Visita
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet