Versió per a imprimir

Abulaila: «La importància de les meues fotografies radica en les persones»

  • L’exposició d’imatges «Àsia i Àfrica, calidoscopi de pobles» romandrà en el MuVIM fins al 24 de febrer
  • La coŀlecció d’Abulaila consta de sixanta-sis fotografies sobre les tribus asiàtiques i africanes
Raquel Abulaila, fotògrafa
24/01/2013

 

El Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) va inaugurar dijous passat «Àsia i Àfrica, calidoscopi de pobles», l’exposició de la fotògrafa de la Diputació de València, Raquel Abulaila.

 

La coŀlecció de fotografies presenta la situació en què viuen els habitants de moltes tribus d’Àsia i Àfrica a través d’imatges espontànies. Indonèsia, Índia i Etiòpia es van convertir durant una dècada en uns dels molts països que recorregué Abulaila per a captar «persones anònimes en la seua quotidianitat i societats amb les seues particulars formes de vida en entorns moltes vegades precaris» —diu Abulaila.

 

L’objectiu principal de la coŀlecció de 66 fotografies és mostrar un clar missatge de sensibilitat i, sobretot, «la meua visió personal sobre el món, les persones, els seus somnis, les seues històries i el seu dia a dia».

 

L’exposició, que romandrà en el vestíbul del museu fins al pròxim 24 de febrer, està dividida en quatre conceptes claus.

«Els apartats dedicats a la humanitat i la diversitat —aclarix Abulaila— comprenen retrats dels habitants de les tribus, mentres que els de la quotidianitat i l’entorn estan destinats a plasmar en les fotografies les activitats del dia a dia, en les quals l’entorn juga un paper fonamental i les persones són les protagonistes de cada una de les instantànies.»

 

L’exposició «Àsia i Àfrica, calidoscopi de pobles» es presentà al públic amb una altra coŀlecció d’imatges del fotògraf José García Poveda, El Flaco, en la qual mostra un reportatge fotogràfic de la cultura havanera en què inclou informació documental per a descriure tot allò que es reflectix en la imatge.

 

«L’Havana del Flaco», títol de l’exposició, es troba exposada en la Sala Parpalló del museu, dividida en sis seccions claus de l’illa de Cuba. Korda i Che, la ciutat, la gent que conegué el Flaco, l’èxode, Fidel, les visites del papa i el rei i, finalment, el Malecón.

 

Per al Flaco, l’exposició té com a objectiu principal «recopilar durant una dècada la forma de vida de l’Havana sense caure en els clixés que han marcat la seua història». 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet