Versió per a imprimir

Alaquàs celebrarà el centenari del seu Castell com a Monument Històric i Artístic amb el suport de la Diputació

  • Jorge Rodríguez: “Des de la Corporació provincial volem ajudar a Alaquàs al fet que la celebració d'aquesta efemèride siga inoblidable”
Imagen
29/05/2017

La Diputació de València assistirà a Alaquàs en la celebració del centenari del seu Castell com a Monument Històric i Artístic. En una reunió mantinguda entre el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, i l'alcaldessa del municipi, Elvira García, Rodríguez s'ha oferit a recolzar a Alaquàs en tot allò que necessite “en un moment en el qual podem estar units a una localitat tan important”, afegint que “des de la Corporació volem ajudar al fet que siga una efemèride inoblidable”.

 

Des d'abril de 2018 fins a febrer de 2019, l'ajuntament del municipi té previst organitzar un conjunt d'accions per a celebrar el centenari, a les quals se sumarà la institució provincial. De la mateixa manera, el president Jorge Rodríguez s'ha compromès al fet que la Corporació estiga present en el comitè d'honor d'aquest aniversari, per assistir al municipi en un esdeveniment que suposarà la posada en valor d'aquest monument de destacat valor artístic i patrimonial.

 

El Castell d'Alaquàs és un monument que reflecteix els últims 500 anys de la història del municipi, i és considerat com un dels principals edificis renaixentistes d'arquitectura civil, d'aquells que encara es conserven a la Comunitat Valenciana. Està especialment valorat per la qualitat dels enteixinats, així com per la seua pavimentació ceràmica, la més antiga que es conserva ‘in situ’ en tota Espanya, sent un clar exemple de l'arquitectura domèstica senyorial d'aquella època.

 

A més, el Castell d'Alaquàs s'ha convertit en els últims anys en el centre neuràlgic de l'activitat sociocultural del municipi, convertint-se en seu de concerts i activitats culturals, així com d'associacions i col·lectius socials, i també com a centre de formació amb cursos destinats a veïns de totes les edats.

L'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García, després de la reunió amb Jorge Rodríguez
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet