Versió per a imprimir

Alaquàs implanta el seu pla d'Inclusió Social amb el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació

  • El diputat Bartolomé Nofuentes ressalta “el paper que la Diputació ha de jugar donant suport als municipis en el desenvolupament d'iniciatives”
Imagen
04/02/2018

La Diputació de València, a través del seu programa de Gestió i Retenció del Talent, està permetent a l'Ajuntament d'Alaquàs desenvolupar el seu Pla d'Inclusió Social, avançant-se així a l'aprovació de la llei que establiria la necessitat de crear plans d’inclusivitat zonals.

 

Amb l'objectiu de conéixer les accions que s'han desenvolupat, el diputat responsable de l'àrea de Gestió i Retenció del Talent, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb l'alcaldessa del municipi, Elvira García, el regidor d'Economia, Ocupació i Cultura, Antonio Saura, i el jove postgraduat en Sociologia que ha treballat en aquest projecte.

 

Així, Cristopher Zahonero, sota la direcció de la tècnica encarregada del projecte, Xelo Tomás, ha dut a terme la primera fase, consistent en l'anàlisi i diagnòstic de la realitat social del municipi. Aquest estudi sociològic, que finalitzarà pròximament, treballa amb indicadors de context, econòmics, laborals, formatius, socials i residencials, amb la finalitat de conéixer en profunditat quina problemàtica hi ha en el municipi.

 

En paraules de la tècnica, es tracta d'un “diagnòstic social de la població per a veure cap a on cal anar, quines línies de treball han de dur-se a terme, i si el que ja es fa des del consistori és encertat”. Un treball que Nofuentes ha aplaudit, destacant la necessitat de “realitzar aquest tipus de diagnòstics en els nostres municipis per a poder conèixer què tipus de mesures cal adoptar per a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

 

En aquest sentit, el diputat ha insistit en “el paper que la Diputació ha de jugar recolzant als municipis en el desenvolupament d'iniciatives, posant al seu abast totes les eines”. “El programa de Gestió del Talent és un exemple d'açò, ja que ens permet donar suport als nostres joves al mateix temps que ajudem als pobles a impulsar polítiques necessàries”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet