Versió per a imprimir

Alcaldes i alcaldesses de La Vall d’Albaida coordinen amb el president de la Diputació la gestió davant la crisi de la COVID-19

  • Toni Gaspar ha detallat als responsables locals la injecció de 17,5 milions d'euros a la comarca per a fer front a les urgències causades per la pandèmia i millorar infraestructures i serveis
Imagen
07/05/2020

Els alcaldes i alcaldesses de La Vall d’Albaida han mantingut este dijous una reunió telemàtica amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en la qual han pogut tractar de manera conjunta les diferents ajudes que els municipis estan rebent de l'ens provincial des de l'inici de l'estat d'alarma. D'esta manera, els ajuntaments continuen coordinant al costat del màxim responsable provincial la gestió davant la crisi causada per la COVID-19.

 

El president Gaspar ha aprofitat per a explicar als representants municipals les diferents mesures aprovades pel ple de la Diputació del mes d'abril, entre les quals s'inclouen les ajudes extraordinàries del Fons de Cooperació Municipal i el nou Pla d'Inversions 2020-21. A través de tots dos programes, els ens locals de la comarca rebran quasi 17,5 milions d'euros per a fer front a la crisi causada per la COVID-19, d'una banda, i per a millorar les infraestructures i serveis dels municipis, per una altra.

 

En concret, els 34 municipis de La Vall d’Albaida rebran 3.083.430 euros de l'aportació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació conjunt amb la Generalitat. Amb estes ajudes directes, que poden destinar-se a despesa corrent o qualsevol altra necessitat que tinguen els ajuntaments, la corporació provincial millora la liquiditat immediata que requereix l'administració local per a donar resposta a les conseqüències de la pandèmia.

 

D'altra banda, els més de 14,3 milions d'euros del Pla d'Inversions arribaran a tots els municipis de la comarca, així com a la Mancomunitat d La Vall d’Albaida, amb la finalitat de millorar les infraestructures i serveis de les localitats que formen la comarca.

 

Amb l'aprovació d'estes dos importants iniciatives, que sumen en el global de la província 180 milions d'euros, es pretén ajudar als ajuntaments de manera ràpida, amb la finalitat que puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia i incentivar la reactivació econòmica en els diferents municipis.

 

Coordinació entre institucions

 

Per part seua, els alcaldes i alcaldesses de La Vall d’Albaida han exposat al president Gaspar els diversos dubtes que alberguen sobre qüestions d'infraestructura, serveis, impostos o ocupació, amb la finalitat de coordinar de manera més efectiva les diferents línies de treball que es duen a terme des dels consistoris.

 

Els participants en la trobada han agraït al president de la Diputació la convocatòria de la reunió, així com les actuacions que s'han anat realitzant des de l'inici de l'estat d'alarma, entre les quals destaca tant l'enviament de material de protecció com la celeritat perquè els municipis pogueren disposar de recursos econòmics per a fer front a la crisi.

 

Els responsables locals també han recalcat la importància que té treballar de manera conjunta i coordinada per a compartir inquietuds, dubtes i solucions a la situació sobrevinguda amb la crisi del coronavirus.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet