Versió per a imprimir

Alcaldes i alcaldesses del Camp de Morvedre coordinen amb el president de la Diputació la gestió davant la crisi de la COVID-19

  • Toni Gaspar ha detallat als responsables locals la injecció de més de 8 milions d'euros a la comarca per a fer front a les urgències causades per la pandèmia i millorar infraestructures i serveis
Imagen
08/05/2020

Els alcaldes i alcaldesses del Camp de Morvedre han mantingut este divendres una reunió telemàtica amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en la qual han pogut tractar de manera conjunta les diferents ajudes que els municipis estan rebent de l'ens provincial des de l'inici de l'estat d'alarma. D'esta manera, els ajuntaments continuen coordinant al costat del màxim responsable provincial la gestió davant la crisi causada per la COVID-19.

 

El president Gaspar ha aprofitat per a explicar als representants municipals les diferents mesures aprovades pel ple de la Diputació del mes d'abril, entre les quals s'inclouen les ajudes extraordinàries del Fons de Cooperació Municipal i el nou Pla d'Inversions 2020-21. A través de tots dos programes, els ens locals de la comarca rebran més de 8 milions d'euros per a fer front a la crisi causada per la COVID-19, d'una banda, i per a millorar les infraestructures i serveis dels municipis, per una altra.

 

En concret, els 16 municipis del Camp de Morvedre rebran 1.929.000 euros de l'aportació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació conjunt amb la Generalitat. Amb estes ajudes directes, que poden destinar-se a despesa corrent o qualsevol altra necessitat que tinguen els ajuntaments, la corporació provincial millora la liquiditat immediata que requerix l'administració local per a donar resposta a les conseqüències de la pandèmia.

 

D'altra banda, els 6.162.000 euros del Pla d'Inversions arribaran a tots els municipis de la comarca excepte Sagunt, que en la seua condició de gran ciutat rebrà finançament de la Diputació per a projectes singulars al marge d'este programa, i a les mancomunitats La Baronia i Les Valls, amb la finalitat de millorar les infraestructures i serveis de les localitats que formen el Camp de Morvedre.

 

Amb l'aprovació d'estes dos importants iniciatives, que sumen en el global de la província 180 milions d'euros, es pretén ajudar als ajuntaments de manera ràpida, amb la finalitat que puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia i incentivar la reactivació econòmica en els diferents municipis.

 

Coordinació entre institucions

 

Per part seua, els alcaldes i alcaldesses del Camp de Morvedre han exposat al president Gaspar, al seu torn alcalde de Faura, els diversos dubtes que alberguen sobre qüestions d'infraestructura, serveis, impostos o ocupació, amb la finalitat de coordinar de manera més efectiva les diferents línies de treball que es duen a terme des dels consistoris.

 

Els participants en la trobada han agraït al president de la Diputació la convocatòria de la reunió, així com les actuacions que s'han anat realitzant des de l'inici de l'estat d'alarma, entre les quals destaca tant l'enviament de material de protecció com la celeritat perquè els municipis pogueren disposar de recursos econòmics per a fer front a la crisi sanitària.

 

Els responsables locals també han recalcat la importància que té treballar de manera conjunta i coordinada per a compartir inquietuds, dubtes i solucions a la situació sobrevinguda amb la crisi del coronavirus. Una d'estes inquietuds, la de poder destinar els superàvits i romanents a la gestió d'esta situació excepcional, la va traslladar el president Gaspar als responsables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies esta mateixa setmana.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet