Versió per a imprimir

Alfonso Rus entrega 109 instruments a les bandes i cors de la Safor i la Ribera Baixa

  • La Safor rep 67 instruments, i la Ribera Baixa, 42, a Real de Gandia
Foto de grup després del lliurament dels instruments a la comarca de la Safor
15/12/2012

 

Alfonso Rus ha presidit este matí l’entrega de 109 instruments a totes les societats musicals de les comarques de la Safor i la Ribera Baixa en el transcurs d’un acte que se celebrà a l’Auditori Municipal de Real de Gandia i al qual assistiren els principals representants de totes les poblacions invitades. L’acte fou moderat pel diputat Cristóbal Grau i assistiren altres responsables provincials com el vicepresident primer, Juan José Medina, els diputats Amparo Mora, Carlota Navarro, Ernesto Sanjuán, Oreto Segura, Salvador Enguix, Miguel Bailach, l’alcaldessa de Real de Gandia, Vanesa Martínez Viñarta, així com el secretari provincial de València de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

 

Els municipis d’Ador, Alfauir, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Benifairó, Benirredrà, Daimús, la Font d’en Carròs, Gandia, Miramar, Oliva, Piles, Potries, Real de Gandia, Ròtova, Simat, Tavernes de la Valldigna, Villalonga, Xeraco i Xeresa varen rebre un total de 65 instruments de percussió, vent, fusta i metall per a les 24 bandes i 2 corals de la comarca de la Safor.

 

La Diputacióde València donà instruments també a les societats musicals d’Albalat de la Ribera, Almussafes, Corbera, Cullera, Fortaleny, Llaurí, el Perelló, Polinyà de Xúquer, Riola, Sollana i Sueca, que varen arreplegar un total de 42 instruments per a les 13 societats musicals i 1 cor de la comarca.

 

Alfonso Rus va manifestar que la Diputació de València «té el deure i l’obligació d’ajudar les societats musicals i d’impulsar la cultura valenciana». «Als polítics se’ns ompli la boca al parlar de cultura però a l’hora de la veritat cal ajudar-los, açò és un xicotet reconeixement que atorguem a totes les agrupacions musicals», va asseverar Rus, qui també va informar que la institució provincial «mantindrà les ajudes a les corals i bandes de música sense oblidar altres tipus d’ajudes com el Pla d’Infraestructures per a rehabilitar els seus locals socials».

 

L’alcaldessa de Real de Gandia, Vanesa Martínez Viñarta, va prendre la paraula per a agrair a la corporació provincial el «gran esforç» que ha realitzat per a «continuar ajudant les societats musicals de tota la província, que formen part del patrimoni de cada municipi i que realitzen una gran labor social educant els més jóvens». «Totes les poblacions necessitem la coŀlaboració de la corporació provincial, una institució pròxima als ajuntaments que ens ajuda a millorar els servicis que oferim als ciutadans», va finalitzar Martínez.

 

680.000 euros en dos anys

 

El programa de la Diputació de València està articulat des de l’àrea de Cultura de la institució, que compta amb una subvenció de 680.000 euros per als exercicis del 2011 i 2012, destinada a les entitats musicals de les comarques soŀlicitants.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet