Versió per a imprimir

Alumnes de l'Escola de Capatassos Agrícoles de la Diputació completen la seua formació a Tenerife

  • És el catorzé any que l’ECA organitza aquest viatge per a analitzar els diferents microclimes i la gran biodiversitat de l'illa canària
  • El cap d'estudis, Francesc Herrero, destaca “el gran ventall de possibilitats” que tenen els estudiants en treballar sobre el terreny
Imagen
14/03/2019

Un total de 30 alumnes de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja completa la seua formació acadèmica després de la seua visita a Tenerife, on han analitzat els diferents microclimes de l'illa canària, que destaca per la seua gran biodiversitat. Es tracta del catorzé any que el centre organitza aquest viatge com a complement als dos cursos lectius i previ a les pràctiques formatives que inicien els i les estudiants aquests dies.

                                              

Del 26 de febrer al 5 de març, el grup de joves conformat per 11 xiques i 19 xics va gaudir d'un viatge a les Illes Canàries on van realitzar gran varietat d'activitats: pràctiques amb les brigades forestals del Cabildo de Tenerife, marxes guiades del paisatge i botànica per parcs rurals com els d’Anaga i Teno o la visita de jardins botànics, sense oblidar el Parc Nacional del Teide, entre altres experiències.

 

Marta Lledías i Francesc Herrero van ser els professors que van acompanyar al grup d'estudiants que entren en el tram final de la seua formació en l’ECA. El també cap d'estudis de l'escola de la Diputació de València, Francesc Herrero, destaca el “gran ventall de possibilitats” que tenen les i els seus alumnes de poder veure i treballar sobre el terreny i que “complementen” els estudis del centre de Catarroja.

 

Riquesa natural i paisatgística

 

Per la seua part, Marta Lledías ressalta del viatge a Canàries l'oportunitat que tenen els i les estudiants de conéixer “els diferents microclimes que poden observar-se a Tenerife, així com la gran diferència de vegetació en tan poc espai”. Al mateix temps, valora “la importància de la jardineria urbana”, així com l'especial manteniment i cura d'aquest.

 

Francesc Herrero també posa l'accent en la varietat de microclimes a l'illa de Tenerife, que qualifica com un “espai molt singular i de gran biodiversitat”. “Recordem que passem de la cota 0 metre a 3,718 metres que és l'altura més elevada d'Espanya, amb el Teide. I tot això comporta molts microclimes, diferents tipus de vegetació i una riquesa natural i paisatgística que difícilment podem trobar en altres llocs del món”, assenyala Herrero.

 

Col·laboració i suport

 

El cap d'estudis de l’ECA agraeix la “magnífica col·laboració i suport” de diferents institucions de Tenerife per a la realització de les diverses experiències. “Es bolquen amb el nostre centre, proporcionant i facilitant tot tipus d'activitats, amb guies especialitzats. De fet, la visita al famós Drago Mil·lenari, per tercer any consecutiu, ens ho deixen veure per dins del mateix drago en grups reduïts, la qual cosa només està autoritzat per a personal d'investigació i d'universitat. Això indica la importància que donen al nostre centre de la Diputació de València, perquè fins i tot ens reben alcaldes i regidors de l'ajuntament d’Icod dels Vins”, explica Herrero.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet